Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Από τις 6 Ιουνίου οι μαθητές καλούνται να επιστρέψουν τα σχολικά βιβλία τους !!

ΑΠΕ 


Νέα ζωή στα παλιά σχολικά βιβλία, ώστε να χρησιµοποιηθούν και από νεώτερους µαθητές αντί να ρίχνονται ως συνήθως στο τέλος κάθε χρόνου στην πυρά, επιχειρεί να δώσει πρόγραµµα του υπουργείου Παιδείας.
Η Αννα ∆ιαµαντοπούλου µε χθεσινή της επιστολή στα σχολεία της χώρας καλεί όλους τους µαθητές να συµµετάσχουν ενεργά στο– εθελοντικό –πρόγραµµα επαναχρησιµοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα τη ∆ευτέρα 6 Ιουνίου στα σχολεία τους.
Οι µαθητές καιτα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία θα βραβευτούν, ενώ όλοι θα βοηθήσουν το κράτος να κάνει και κάποια επιπλέον οικονοµία, αφού θα τυπωθούν του χρόνου λιγότερα.

«Τα βιβλία που για µια χρονιά σάς συντρόφεψαν, σας ταξίδεψαν στη γνώση και που έχετε δεθεί µαζί τους δεν είναι άχρηστα, αλλά µπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή µε τους µαθητές της επόµενης χρονιάς», τονίζει η υπουργός Παιδείας κάνοντας λόγο για ανάγκη διαµόρφωσης µιας νέας αντίληψης απέναντι στο σχολικό βιβλίο. Στόχος είναι η ανάπτυξη στάσης σεβασµού για το δηµόσιο αγαθό αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηµατική αξία του βιβλίου. Το τελευταίο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου 2011 θα γίνει η βράβευση των σχολείων µε τον µεγαλύτερο αριθµό επιστροφών βιβλίων.

ΝΕΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ. Οι συγχωνεύσεις των σχολείων που έκανε πριν από λίγους µήνες το υπουργείο Παιδείας µπορεί να προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις, έφεραν όµως και αναβάθµιση όσων ∆ηµοτικών έγιναν 12θέσια. Κατά 161 αυξάνονται απότον Σεπτέµβριο τα Ολοήµερα ∆ηµοτικά Σχολεία µε Ενιαίο Αναµορφωµένο Εκπαιδευτικό Πρόγραµµα (ΕΑΕΠ). Τανέα σχολεία προστίθενται µε απόφαση που υπέγραψε χθες η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στα ήδη υπάρχοντα 800 πουλειτούργησαν τη σχολική χρονιά 2010-2011.



πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin