Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 31 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μαχαίρι σε μισθούς, επιδόματα, εφάπαξ το αντάλλαγμα για την 5η δόση

 

Μειώσεις ως και 35% για 800.000 υπαλλήλους
- Εκτός Δημοσίου 30.000 εργαζόμενοι
- Στα χέρια της τρόικας και οι αποκρατικοποιήσεις

Τελικά το... fast track γίνεται πράξη στις... περικοπές! Το μαχαίρι στο “λαιμό” της χώρας έβαλε η τρόικα για την 5η δόση, ζητώντας εδώ και τώρα ό,τι δεν έκανε η κυβέρνηση αδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

Έτσι στο κρεβάτι του Προκρούστη μπήκαν οι συνήθεις ύποπτοι. Οι υπάλληλοι δηλαδή. Το λιγότερο κράτος που επιμένουν από την πρώτη στιγμή του Μνημονίου μεταφράζεται πλέον αρχικά σε μη ανανέωση 30.000 συμβάσεων των εργαζόμενων που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε οργανισμούς.

Ταυτόχρονα μέσω των περικοπών των επιδομάτων (μένουν τρία βασικά) έρχονται άμεσα, ίσως και από 1η Ιουλίου, μειώσεις ως και 35% στους εργαζόμενους στα διάφορα υπουργεία (ειδικά στο Οικονομικών) αλλά και στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση οι μειώσεις επιβάλλονται από το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για να γίνει πιο μικρό το μισθολογικό κόστος για τον υποψήφιο αγοραστή.

Παράλληλα όσοι βιάζονται να βγουν στη σύνταξη, αλλά και ίσως όσοι εντός του 2010 έκαναν αίτηση θα δουν μείωση στο εφάπαξ κατά 10%.

Στο Δημόσιο θα γίνουν και άλλες, παράλληλες περικοπές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατάργηση του επιδόματος γάμου, αλλά και μειώσεις (νέες) ως και 10% στα επιδόματα των υψηλόμισθων.

Όλα αυτά την ώρα που που τα ουσιαστικά έσοδα αναμένονται από τις αποκρατικοποιήσεις για τις οποίες η κυβέρνηση με την τρόικα συμφώνησαν μεν να δημιουργηθεί ανεξάρτητος φορέας, αλλά αυτός θα είναι υπό την... εποπτία της τρόικας!

Όλα αυτά δεν είναι μια ακόμη εξαγγελία ή μια ακόμη διαρροή. Όλα δείχνουν ότι το πολύ ως αύριο θα έχουν υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, για να εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin