Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μάθετε τι είναι το συνένζυμο Q10

 
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής, διαφημίζουν την ύπαρξη του συνενζύμου  Q10 στα συστατικά τους.
Πόσες όμως γνωρίζουν το είναι το συνένζυμο Q10 για τους λόγους για το οποίο είναι απαραίτητο για την διατήρηση της νεότητας; 

 
Πρόκειται για ένα είναι φυσικό συστατικό που παράγεται από το σώμα και ανήκει στην οικογένεια των «κινόνων». Εντοπίζεται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, καθώς και σε πολλές τροφές, μεταξύ των οποίων οι ξηροί καρποί και τα έλαια. Την περασμένη δεκαετία το συνένζυμο Q10 αναδείχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα συμπληρώματα διατροφής παγκοσμίως και κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ονομαστεί βιταμίνη Q. 

 
Η βασικότερη λειτουργία του Q10 είναι πως δρα ως καταλύτης στον μεταβολισμό αφού βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του οργανισμού και κυρίως στα καρδιακά κύτταρα, βοηθώντας έτσι την καρδιά να χτυπάει πάνω από 100.000 φορές καθημερινά. Επιπλέον, λειτουργεί ως φυσικό αντιοξειδωτικό, αναστέλλοντας τη δράση επικίνδυνων μορίων, όπως οι γνωστές «ελεύθερες ρίζες». Η αντιοξειδωτική του δράση προσφέρει και αναζωογόνηση των κυττάρων της επιδερμίδας, και για το λόγο αυτό διαφημίζεται  και ως ελιξίριο νεότητας.


πηγή : elliniki-ygeia 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin