Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon "Πρασινίζει" η Motor Oil - άδεια για ηλιοθερμικό 38MW στην Κρήτη

 
Άδεια παραγωγής για ηλιοθερμικό πάρκο – γίγας ισχύος 38MW στην Κρήτη εξασφάλισε τη Δευτέρα η εταιρεία Nur – Moh που αποτελεί joint venture της Nur Energy και του ομίλου της Motor Oil Hellas. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο ανανεώσιμης ενέργειας και ειδικότερα ηλιακής θερμικής τεχνολογίας στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος της Motor Oil, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε μονάδες συμπαραγωγής για τις ανάγκες της μονάδας των Αγίων Θεοδώρων αλλά και στη συμβατική μονάδα φυσικού αερίου 437MW της Κόρινθος Power.


To ηλιοθερμικό πάρκο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία CSP (Concentrated Solar Power ) και θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη που θα κάνει ρήση της ηλιακής τεχνολογίας LPT 550 της BrightSource Energy. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί χιλιάδες μικρούς καθρέπτες που αποκαλούνται ηλιοστάτες προκειμένου να αντανακλάται ο ήλιος σε έναν κεντρικό συλλέκτη που βρίσκεται στην κορυφή ηλιακού πύργου. 

Ο πύργος χρησιμοποιείται για την παραγωγή θερμού ατμού ο οποίος οδηγείται με σωλήνες σε μια συμβατική τουρμπίνα, στρόβιλο-γεννήτρια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Προκειμένου να διατηρηθεί το νερό, ο ατμός ψύχεται και επιστρέφει στο σύστημα, σε κλειστό κύκλο, σε μια διαδικασία απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Με την τεχνολογία της ξηρής ψύξης η μονάδα καταναλώνει περίπου 95% λιγότερο νερό σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές ηλιοθερμικές τεχνολογίες. Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του πάρκου, αυτό θα είναι το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά ηλιοθερμικό στην Ευρώπη.

Η Nur Energie είναι ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας από ηλιακά πάρκα στην περιοχή της Μεσογείου με δραστηριότητα σε τέσσερις κύριες αγορές, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin