Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Mαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Βάτο αχνιστό

 Βάτος αχνιστός
Yλικά
  • 1½ κιλό βάτο φρέσκο ή σαλάχι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 καρότο μικρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε ψιλές φέτες
  • ½ ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • αλάτι

EKTEΛEΣH
Σοτάρουμε το καρότο και την πιπεριά κομμένα σε φέτες σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε το ψάρι, ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά περίπου. Τέλος, ρίχνουμε λεμόνι και άνηθο και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin