Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Πιλαφάκι με πράσο

 
Υλικά (για 6 - 8 άτομα)

4 πράσα, σε χοντρές ροδέλες
3 - 4 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια βρασμένα (προαιρετικά)
8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδιακασία

Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι. Οταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin