Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τα γκάτζετ του… Αστυνόμου Σαΐνη

«Χάι-τεκ» γίνονται όλο και περισσότερες αστυνομίες στον κόσμο, υιοθετώντας αθόρυβες τεχνολογικές μεθόδους που τους επιτρέπουν να κινούνται… μυστικά, αιφνιδιάζοντας τους κακοποιούς. Τα τελευταία επιτεύγματα περιλαμβάνουν μοτοσικλέτες με μπαταρίες λιθίου, αλλά και τηλεχειριζόμενα οχήματα.

Η αόρατη μηχανή
Το αστυνομικό τμήμα του Scotts Valley στην Καλιφόρνια πρόσθεσε πρόσφατα στο στόλο του το πρώτο αθόρυβο ηλεκτρικό όχημα, το οποίο έριξε στη «μάχη» κατά της εγκληματικότητας.

Η μοτοσικλέτα Zero DS είναι κάτι μεταξύ ποδηλάτου, μοτοποδηλάτου και μηχανής. Μπορεί να μην ενδείκνυται για ξέφρενες καταδιώξεις, καθώς αναπτύσσει τελική ταχύτητα μόλις 88 χλμ./ώρα, ωστόσο ό,τι του λείπει σε ιπποδύναμη το… αναπληρώνει σε μυστικότητα.

Το όχημα τροφοδοτείται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου (που φορτίζεται μέσα σε τέσσερις ώρες) και παράγει έναν ανεπαίσθητο ήχο όταν κινείται, επιτρέποντας στον οδηγό του να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον «στόχο» του χωρίς να γίνει αντιληπτός.

T3 με «περιβαλλοντική ευαισθησία»
Διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο έχουν εντάξει στον στόλο τους ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ άλλων και για λόγους «περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το Τ3, που κατασκευάζεται από την αμερικανική T3 Motion.

Το τρίτροχο όχημα δεν έχει σέλα και ο οδηγός του στέκεται όρθιος σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα που του παρέχει μεγάλη ορατότητα και «επιβλητική παρουσία», όπως λένε οι κατασκευαστές του.

Ευέλικτο και ανθεκτικό, το Τ3 χρησιμοποιείται από αστυνομικές υπηρεσίες και στρατιωτικές μονάδες στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που απευθύνεται σε σώματα ασφαλείας είναι το ηλεκτρικό
MINI της BMW, το οποίο έχει σχεδιαστεί από την γερμανική εταιρεία AC Schnitzer.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο στην έκθεση Essen Motor Show, κατά παραγγελία του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών. Το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Ο «Σκαραβαίος» του μέλλοντος
Ωστόσο, το απόλυτο «γκάτζετ» της ασφάλτου είναι ο «Σκαραβαίος» που κατασκεύασε ο Carl Archambeault. Πρόκειται για ένα 100% αυτοκινούμενο ρομποτικό όχημα, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το «υπερ-όπλο» του μέλλοντος στις αστυνομικές καταδιώξεις.

Το τρίτροχο τηλεχειριζόμενο όχημα υπόσχεται να μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών που απασχολούνται στις καταδιώξεις, αλλά και τα ατυχήματα -κάποιες φορές θανατηφόρα- που προκαλούνται κατά τη διάρκεια συμπλοκών στους δρόμους.

Το πλήρωμά του δεν είναι μέσα στο όχημα. Βρίσκεται... καθισμένο στο γραφείο του «οδηγώντας» το μέσω ενός τηλεχειριστηρίου.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin