Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βουλγαρία: "Στροφή" στον εναλλακτικό τουρισμό

"Στροφή" στην περαιτέρω ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων, πραγματοποιεί η Βουλγαρία, με στόχο την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.


Μάλιστα, σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ, η κυβέρνηση θα προχωρήσει, εντός του τρέχοντος έτους, στην υλοποίηση τουριστικών έργων για την ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων στη Σόφια, το Βέλικο Τάρνοβο, το Βίντιν και τη Σωζόπολη.

Για την υλοποίηση των έργων, θα διατεθεί ποσό 15 εκατ. λέβα (περίπου 7,5 εκατ. ευρώ) από τον εθνικό προϋπολογισμό, είπε ο κ. Ντιάνκοφ και πρόσθεσε ότι, για τη διαφημιστική εκστρατεία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στις ξένες αγορές, θα διατεθούν 42 εκατ. λέβα (περίπου 21 εκατ. ευρώ).

Πέρυσι, τη Βουλγαρία επισκέφθηκαν 8,6 εκατομμύρια τουρίστες και φέτος τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι καλύτερα, δήλωσε ο επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ντραγκάνοφ.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin