Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Διαρροή πετρελαίου από πλοίο ανοικτά της Μουμπάι

 
Η ακτοφυλακή της Ινδίας προσπαθεί να περιορίσει το πετρέλαιο που διαρρέει από ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο συγκρούστηκε το Σάββατο με ένα άλλο δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Μουμπάι, προκαλώντας φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή.
Το MSC Chitra, με σημαία Παναμά, απέπλεε το Σάββατο από το λιμάνι της Μουμπάι όταν συγκρούστηκε με το MV Khalijia-III, επίσης με σημαία Παναμά, που έκανε ελιγμούς μέσα στο λιμάνι.    

Μετά τη σύγκρουση άρχισε να διαρρέει πετρέλαιο απο το MSC Chitra, το οποίο βυθίζεται σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την ακτή. Τουλάχιστον 200 από τους κλωβούς μεταφοράς αγαθών που μετέφερε έχουν πέσει στη θάλασσα, ενώ κάποιοι από αυτούς περιείχαν πετρέλαιο, ντίζελ και επικίνδυνα χημικά, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του λιμενικού της Μουμπάι.  

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η θέση του πλοίου είναι «επικίνδυνη», ενώ πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να πάμε στο πλοίο για να εντοπίσουμε από πού προέρχεται η διαρροή». Παράλληλα, ένας αξιωματούχος του λιμενικού χαρακτήρισε τη διαρροή «σημαντική». 

Την ίδια ώρα, ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ ζήτησε έκθεση για το συμβάν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος Τζαϊράμ Ραμές, ενώ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι έγινε δικαστική προσφυγή κατά των ιδιοκτητών των δεξαμενόπλοιων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο PTI.  
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin