Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Αίγυπτος: Η χώρα της..αυτοκτονίας

 
Ξεπέρασαν τις 100.000 οι καταγεγραμμένες απόπειρες αυτοκτονίας στην Αίγυπτο μέσα στο 2010, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στον κρατικό ιστότοπο EgyNews, ενώ οι αυτοπυρπολήσεις συνεχίζονται στη χώρα.

Περίπου το 67% από τις απόπειρες αυτοκτονίας έγιναν από νέους ηλικίας 15 με 25 ετών, ενώ το 90% των περιπτώσεων αφορά άντρες.
Το 2011 ξεκίνησε με περιστατικά αυτοπυρπολήσεων. Μόνο αυτή την εβδομάδα ένας άνεργος 25χρονος πέθανε αφού περιλούστηκε με πετρέλαιο και αυτοπυρπολήθηκε στην οροφή του σπιτιού του στην Αλεξάνδρεια. Επρόκειτο για την έκτη αυτοπυρπόληση μέσα σε μία εβδομάδα, ήταν όμως η πρώτη που κατέληξε σε θάνατο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη δύο άντρες αυτοπυρπολήθηκαν στο Κάιρο μπροστά από το Κοινοβούλιο.
Έπειτα από αυτές τις περιπτώσεις αυτοπυρπόλησης η πλέον υψηλόβαθμη θρησκευτική θεσμική οντότητα του Ισλάμ, το Αλ Άζχαρ, επανέλαβε ότι το Ισλάμ απαγορεύει την αυτοκτονία, ακόμα όταν πρόκειται για έκφραση οργής ή διαμαρτυρίας.
Ωστόσο, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, επεσήμανε ότι οι απόπειρες απυτοπυρπόλησης είναι ένα μήνυμα προς την τυραννία. "Κάποιος θα αυτοπυρπολούνταν μόνο αν έφτανε σε απόγνωση", δήλωσε ο Άχμεντ Ντιάμπ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση δήλωσε ότι οι άντρες που αυτοπυρπολήθηκαν ήταν πνευματικά ασταθείς και απέρριψε τις κατηγορίες ότι διαμαρτύρονταν εναντίον της πολιτικής κατάστασης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin