Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Βουλγαρία: Βρετανοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Αμερικανοί κι Έλληνες από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες στο Σμόλιαν

 
Ένας νέος "χάρτης" στην ιδιοκτησία ακινήτων στην πόλη Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία, διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, έπειτα από την καταγραφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος αλλοδαπών, που αποκτούν ακίνητο είτε για ιδιωτική χρήση είτε για την ανάπτυξη ενός επενδυτικού έργου.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η δήμαρχος του Σμόλιαν, Ντόρα Γιάνκοβα, συνολικά 1.635 αλλοδαποί και 20 αλλοδαπές εταιρίες κατέχουν ακίνητα (κάθε μορφής) στο δήμο του Σμόλιαν. 

Βρετανοί, Γάλλοι, Ισραηλινοί, Ρώσοι, Αμερικανοί και Έλληνες είναι μόνο ορισμένοι από τους αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη "λίστα" των ιδιοκτητών ακινήτων στο Σμόλιαν, τόνισε η κ. Γιάνκοβα. 

Η ίδια υπογράμμισε ότι οι αλλοδαποί που κατέχουν ακίνητα (κυρίως οικιστικά) στο Σμόλιαν είναι φορολογούμενοι που δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα, καθώς καταβάλλουν τους δημοτικούς φόρους που τούς αναλογούν.

Εξάλλου, επτά οικογένειες από τη Βρετανία διαμένουν μόνιμα στο χωριό Πόλκοβνικ Σεραφίμοβο, σε δικά τους σπίτια, δήλωσε ο δήμαρχος Χρίστο Μουσορλίεφ. Οι Βρετανοί αναπαλαίωσαν τα σπίτια στο χωριό και πλέον είναι μόνιμοι κάτοικοί του, είπε ο κ. Μουσορλίεφ.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin