Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Έρχονται αραβικές επενδύσεις στην Ολυμπία

  
Εντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα για επενδυτικές πρωτοβουλίες διεθνούς ενδιαφέροντος στην Ηλεία και μάλιστα με την «σφραγίδα» της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού.
Επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η Αρχαία Ολυμπία η οποία προβάλλει ως η «ναυαρχίδα» των επιχειρημάτων της κυβέρνησης να προσελκύσουν επενδύσεις ικανές να τονώσουν θεαματικά την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας.

Σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να βάλει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και περιοχές εκτός των δημοφιλέστερων προορισμών.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι η Ολυμπία, όπως και ο Όλυμπος στη Θεσσαλία, είναι δύο από τις περιοχές εκτός Αθηνών που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με άραβες επενδυτές από το Κατάρ, οι οποίοι ανιχνεύουν το έδαφος για δημιουργία μεγάλων τουριστικών υποδομών και χώρων αναψυχής στην Ελλάδα.

Η τεράστια ιστορική διάσταση της Ολυμπίας κάνει την περιοχή μας ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις και συγκεκριμένα για την οικοδόμηση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και θεματικών πάρκων. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσε και μέρος των συζητήσεων που έκαναν στο Κατάρ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος με εκπροσώπους του αραβικού κράτους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα από τέτοιου είδους επενδύσεις, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στη χώρα μας η οποία συνήθως έχει διάρκεια πέντε μήνες και αφορά πέντε κυρίως νησιά, με τουρίστες από δύο βασικά χώρες.

Επίσης, να αποκατασταθεί μια άστοχη τουριστική τακτική δεκαετιών, όπου σημαντικοί ιστορικοί χώροι δεν είχαν την επισκεψιμότητα που άξιζαν, συγκριτικά με άλλους προορισμούς στην Ευρώπη κι αλλού.

Η Ηλεία, πάντως, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και πέραν του χρονικού διαστήματος που χαρακτηρίζεται ως τουριστική περίοδος. Η ραγδαία ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποδεικνύει ότι η Ολυμπία δεν είναι απαραίτητα εποχιακός προορισμός. Έτσι, θα μπορούσε, με τους κατάλληλους χειρισμούς, να πάρει άλλους δύο τουλάχιστο μήνες στον ξενοδοχειακό τουρισμό.

Επίσημες δηλώσεις για τις λεπτομέρειες στις διεργασίες προσέλκυσης επενδυτών, δεν έχουν γίνει, για λόγους ευνόητους, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά με προσεκτικούς χειρισμούς, η κυβέρνηση, κινούμενη και από την αναγκαιότητα για έσοδα, θα ανοίξει μια αισιόδοξη δίοδο προς την τουριστική ανάπτυξη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin