Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Λος Αντζελες Παρά τις επιστημονικές αντιρρήσεις η 3D βιομηχανία ανθεί

Μπορεί το Avatar κι όλοι του οι… επίγονοι να έχουν κατηγορηθεί πολλάκις πως προκαλούν πονοκεφάλους και προβλήματα όρασης στους οπαδούς των 3D ταινιών, αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία περί άλλων τυρβάζει. 


Η 3D τεχνολογία είναι η «κότα με τα χρυσά αυγά» και τα μεγάλα χολιγουντιανά στούντιο πιέζουν για ολοένα και μεγαλύτερη παραγωγή παρόμοιων τρισδιάστατων κινηματογραφικών εμπειριών. Η κινηματογραφική βιομηχανία μας τροφοδοτεί ανελλιπώς με τρισδιάστατες ταινίες και δεν είναι τυχαίο πως στο παιχνίδι μπήκε μέχρι και η βιομηχανία του πορνό. Ήδη τρεις 3D ταινίες πορνό βρίσκονται στα σκαριά και η πρώτη αναμένεται να προβληθεί την άνοιξη που μας έρχεται, ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Τίντο Μπρας έχει ανακοινώσει ότι θα είναι παραγωγός σε ένα 3D ριμέικ της φημισμένης ερωτικής ταινίας «Καλιγούλας», η οποία προβλήθηκε το 1979, ενώ η αμερικανική εταιρεία Hustler γυρίζει 3D μια πορνογραφική παρωδία του Avatar.

«Οι τρισδιάστατες ταινίες είναι η σπουδαιότερη ανακάλυψη στο χώρο του σινεμά από την εποχή του έγχρωμου φιλμ», 


τονίζει ο διευθυντής της κινηαμτογραφικής εταιρίας Dreamworks, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι νέες τρισδιάστατες ταινίες διαταράσσουν τον τρόπο που τα μάτια και ο εγκέφαλος έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται, προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο σε κάποιους. «Μια 3D ταινία, είτε στον κινηματογράφο είτε στην τηλεόραση, αποτελεί μια τελείως νέα αισθητηριακή εμπειρία, κάτι που «μεταφράζεται» σε μεγαλύτερη εγκεφαλική και νοητική δραστηριότητα, με πιθανή συνέπεια την εμφάνιση πονοκεφάλου, εξηγεί ο καθηγητής οφθαλμολογίας», Μάικλ Ρόζενμπεργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Νορθουέστερν στο Σικάγο.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια οφθαλμολογίας και νευρολογίας Ντέμπρα Φρίντμαν του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, οι οφθαλμαπάτες που δημιουργούν οι τρισδιάστατες ταινίες, διαταράσσουν τον τρόπο που τα μάτια και ο εγκέφαλος έχουν συνηθίσει να συνεργάζονται, με αποτέλεσμα σε μερικούς ανθρώπους, ειδικά αν έχουν προϋπάρχοντα οφθαλμολογικά προβλήματα, να προκαλείται πονοκέφαλος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin