Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Δεν άκουσα το τηλέφωνο...

Εννέα στους δέκα ανθρώπους αγνοούν σκόπιμα τις τηλεφωνικές κλήσεις από φίλους και μέλη της οικογένειας τους . Αντίθετα όταν τους καλούν... συνάδελφοι ή απλά γνωστοί σηκώνουν αμέσως το ακουστικό! Οι καθηγητές του τμήματος ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο Salford ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μελέτη αυτή για λογαριασμό της εταιρίας ανακύκλωσης συσκευών τηλεφώνου Mopay. Ανακάλυψαν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κλήσεων στο κινητό τηλέφωνο προέρχεται από στενούς φίλους και σχεδόν ποτέ δεν βρίσκουν ανταπόκριση! Η δικαιολογία που συναντάται συχνά πυκνά είναι γνωστή σε όλους: 

Δεν άκουσα τη κλήση. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν τις υποψίες όλων μας, όταν επιμένουμε να καλούμε και απαντά ο τηλεφωνητής. Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις που δόθηκαν, οι περισσότερες κλήσεις απορρίπτονται, διότι χρειάζεται να δαπανηθεί περισσότερος χρόνος και όρεξη για την προσέγγιση των φίλων, παρά για τους γνωστούς και συνεργάτες. 

Συνήθως την κακή αυτή συνήθεια συνοδεύουν οι τύψεις και οι ενοχές, που κάνουν χώρο για τις δικαιολογίες που θα <<προστατέψουν>> την αγενή κίνηση. Εκπρόσωπος της εταιρείας, διαβάζοντας αναλυτικά τα ευρήματα της μελέτης προσέθεσε: Όλοι είμαστε με ένα ψέμα στο στόμα όπως έχετε καταλάβει. Αντιδράμε λαμβάνοντας υπόψη μόνο τον ευατό μας και κανέναν άλλον. Δεν μας απασχολεί πως θα αισθανθεί ο άλλος και τι θα σκεφτεί. Όταν αντιληφθούμε πως κάναμε κάποια βλακεία, προσπαθούμε να ρίξουμε στάχτη στα μάτια. Μια από τις πιο ακραίες δικαιολογίες που άκουσα ήταν η εξής: Δεν μπορώ να μιλήσω.
Κάνω τραμπολίνο και πηδώ συνέχεια. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το πίστεψε το άτομο που βρισκόταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου! 

Το ΤΟΡ 10 των δικαιολογιών: 

1. Δεν άκουσα τη κλήση.
2. Οδηγούσα και δεν μπορούσα να το σηκώσω.
3. Δεν έβρισκα το τηλέφωνο.
4. Ήμουν σε σύσκεψη.
5. Πάτησα λάθος κουμπί.
6. Ήμουν στο μπάνιο.
7. Δεν αναγνώρισα το νούμερο.
8. Δεν ήμουν σε διάθεση.
9. Ήταν πολλά άτομα μπροστά και δεν μπορούσα να μιλήσω άνετα.
10. Προσωπικές περιπτύξεις 

πηγή : http://www.focus-on.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin