Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Οκτωβρίου
(
183
)
-
▼
Οκτ 14
(
9
)
- ο ανθρωπος του μοχθου !
- Το τζίντζερ μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες
- Πώς θα καθαρίζετε τους βαμμένους τοίχους
- Επιμένουμε και στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα
- Καταστρεπτική Καλημέρα ...
- Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Κοτόπουλο φρικασέ
- Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 14/10/2011
- Καλημέρα
-
▼
Οκτ 14
(
9
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Οκτωβρίου
(
183
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Κοτόπουλο φρικασέ
10:00 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Υλικά
- 1 (γύρω στο 1,5 κιλό) κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους)
- 1 κιλό αντίδια
- 2 κ.σ. άνηθος
- 2 αυγά
- 1 ζουμερό λεμόνι (χυμός)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2΄-3΄. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 50΄, έως ότου μαλακώσει καλά.
2. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και βράζουμε για 10΄ (να μη λιώσουν τα λαχανικά). Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά.
3. Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και τα αραιώνουμε. Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο.
πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου