Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Οκτωβρίου
(
183
)
-
▼
Οκτ 07
(
14
)
- Συνελήφθη 28χρονος σμηνίτης που μετέφραζε παράνομα...
- τα φάρμακα που σας περισσεύουν μπορούν να σώσουν ζ...
- Δύο μεγάλες εταιρείες έτοιμες για... «μετακόμιση» ...
- Για την κρίση το πρώτο δημοψήφισμα
- Υπάρχουν κι αυτοί οι Γερμανοί! - Η ομιλία του βουλ...
- Εστιατόριο στο Πεκίνο σερβίρει μόνο … πέη ζώων!
- Διευθυντής τράπεζας χορηγούσε δάνεια σε συνεργασία...
- Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Άνδρας των ΜΑΤ κλωτσά τον ...
- ΦΠΑ: Τυρόπιτα με 23%... μπουγάτσα με 13%
- Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο
- Σαν σήμερα ...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 07/10/2011
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : παραδοσιακή φασολάδα
- Καλημέρα
-
▼
Οκτ 07
(
14
)
- ► Φεβρουαρίου ( 568 )
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Οκτωβρίου
(
183
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : παραδοσιακή φασολάδα
8:30 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό φασόλια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 4-5 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
* 1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
* αλάτι, πιπέρι
* κόκκινη πάπρικα γλυκειά
* ρίγανη
* ελαιόλαδο
* 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ
* λίγο ζάχαρη
* 2 σταγόνες ξίδι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, με νερό που να τα σκεπάζει καλά, και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.
Τα βράζουμε καλά με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν, και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε και το αλάτι.
Βράζουμε λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, μέχρι να χυλώσουν. Αν για οποιονδήποτε λόγω δεν χυλώσουν πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι διαλλυμένο σε νερό και να βράσουμε λίγο ακόμα. Έτσι θα χυλώσουν σίγουρα.
* 1/2 κιλό φασόλια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 4-5 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
* 1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
* αλάτι, πιπέρι
* κόκκινη πάπρικα γλυκειά
* ρίγανη
* ελαιόλαδο
* 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ
* λίγο ζάχαρη
* 2 σταγόνες ξίδι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, με νερό που να τα σκεπάζει καλά, και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι.
Τα βράζουμε καλά με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσουν, και όταν είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε και το αλάτι.
Βράζουμε λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι αυτή τη φορά, μέχρι να χυλώσουν. Αν για οποιονδήποτε λόγω δεν χυλώσουν πολύ, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλεύρι διαλλυμένο σε νερό και να βράσουμε λίγο ακόμα. Έτσι θα χυλώσουν σίγουρα.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου