Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Παραιτείται ο Δαλάι Λάμα

 
Ο Δαλάι Λάμα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πολιτικός ηγέτης της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ.
"Ηδη από τη δεκαετία του 1960 έχω επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι Θιβετιανοί έχουν ανάγκη έναν ηγέτη, εκλεγμένο ελεύθερα από το λαό του Θιβέτ στον οποίο θα μπορέσω να μεταβιβάσω την εξουσία", δήλωσε ο Δαλάι Λάμα σε ομιλία του από τη Νταραμσάλα στη βόρεια Ινδία όπου ζουν εξόριστοι Θιβετιανοί. "Τώρα έχει προφανώς έρθει η ώρα να τεθεί αυτό σε ισχύ".

"Είναι για το μακροπρόθεσμο καλό των Θιβετιανών. Δεν είναι επειδή αισθάνομαι απογοητευμένος", υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής των εξόριστων Θιβετιανών, 75 ετών και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, πρόσθεσε ότι θα ζητήσει μία τροπολογία η οποία θα του επιτρέψει να παραιτηθεί στη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του θιβετιανού κοινοβουλίου τον Μάρτιο.
Ενας εκπρόσωπος Τύπου του Δαλάι Λάμα είχε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τα καθηκόντά του ως επικεφαλής της εξόριστης θιβετιανής κυβέρνησης για να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας του και να μειώσει τον επίσημο ρόλο του, χωρίς παρόλα αυτά να εγκαταλείπει τον πνευματικό του ρόλο.
Κίνα: Είναι τέχνασμα
Η ανακοίνωση του Δαλάι Λάμα ότι εγκαταλείπει τον πολιτικό του ρόλο είναι "τέχνασμα" που έχει ως στόχο να "παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζιάνγκ Γου.
"Ο Δαλάι Λάμα μιλάει συχνά τα τελευταία χρόνια για την αποχώρησή του. Πιστεύω ότι πρόκειται για τέχνασμα προκειμένου να παραπλανήσει τη διεθνή κοινότητα", τόνισε η Ζιάνγκ στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin