Είχαμε οίστρο...
Χρονοντούλαπο:
-
►
2013
(
5
)
- ► Ιανουαρίου ( 1 )
-
▼
2011
(
4948
)
-
▼
Φεβρουαρίου
(
568
)
-
▼
Φεβ 10
(
15
)
- Δεν πληρώνω!
- Τέλος το AutoRun για τα USB, για λόγους ασφάλειας
- Εκνευρισμός για την τουρκική κορβέτα
- Το αγγούρι… του Αγίου Βαλεντίνου!
- "Επανάσταση" Καλαβρυτινών για το "1821"
- Η Κρήτη εμφανίζεται σαν κράτος στη Γαλλία
- Η τυρόπιτα "αφορίζεται" από τα κυλικεία
- Αρχισε η παραγωγή του iPad2
- Εξομολόγηση μέσω iPhone
- e-κρηξη στις καταγγελίες πολιτών
- Καταστρεπτική Καλημέρα... :P
- Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Λεμονάτο ψημένο κο...
- Σαν σήμερα...
- Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 10/02/2011
- Καλημέρα....
-
▼
Φεβ 10
(
15
)
- ► Ιανουαρίου ( 1371 )
-
▼
Φεβρουαρίου
(
568
)
-
►
2010
(
804
)
- ► Δεκεμβρίου ( 804 )
Contact via email
m@il at:
Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011
Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Λεμονάτο ψημένο κοτόπουλο
7:45 π.μ.
|
Αναρτήθηκε από
Geo
|
Επεξεργασία ανάρτησης
Συστατικά
ξυσμα και χυμο ενος λεμονιου
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
μια πρεζα απο διαφορα μπαχαρικα
35ml ελαιολαδο
αλατι και φρεσκοτριμμενο μαυρο πιπερι
5 ολοκληρα μπουτακια κοτοπουλου
Για το μαριναρισμα:
Μεσα στο μπλεντερ, βαζουμε τον χυμο του λεμονιου, το ξυσμα απο λεμονι, το ψιλοκομμενο σκορδο, το ελαιολαδο και τα μπαχαρικά.
Αφου ανακατευθουν καλα, προσθετουμε αλατι, πιπερι.
Με την μαριναδα αυτη, τριβουμε καλα καθε κομματι απο τα μπουτακια, ετσι ωστε να παει παντου.
Τα τοποθετουμε μεσα σε ενα μπωλ σκεπασμενα για 2 ωρες στο ψυγειο ή κατα προτιμηση για ενα βραδυ ετσι ωστε να τραβηξουν τα αρωματα της μαριναδας.
Θα ψηθουν σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 45 λεπτα ως 1 ωρα, σε ρηχο ταψακι, περιχυνοντας τα με τα ιδια υγρα της μαριναδας.
Συνδυαζονται περιφημα με μακαρονια με γλυκια σαλτσα.
Μεσα στο μπλεντερ, βαζουμε τον χυμο του λεμονιου, το ξυσμα απο λεμονι, το ψιλοκομμενο σκορδο, το ελαιολαδο και τα μπαχαρικά.
Αφου ανακατευθουν καλα, προσθετουμε αλατι, πιπερι.
Με την μαριναδα αυτη, τριβουμε καλα καθε κομματι απο τα μπουτακια, ετσι ωστε να παει παντου.
Τα τοποθετουμε μεσα σε ενα μπωλ σκεπασμενα για 2 ωρες στο ψυγειο ή κατα προτιμηση για ενα βραδυ ετσι ωστε να τραβηξουν τα αρωματα της μαριναδας.
Θα ψηθουν σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 45 λεπτα ως 1 ωρα, σε ρηχο ταψακι, περιχυνοντας τα με τα ιδια υγρα της μαριναδας.
Συνδυαζονται περιφημα με μακαρονια με γλυκια σαλτσα.
Ετικέτες
λεμονάτο κοτόπουλο
,
συνταγές
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου