Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επιστράτευση για κυβερνοπόλεμο σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

 cyber warfare 300x179 Επιστράτευση για κυβερνοπόλεμο σχεδιάζουν οι ΗΠΑ
Τον προηγούμενο χρόνο η Ινδία στράφηκε στην αναζήτηση μιας ελίτ ομάδας ειδικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όχι μόνο για άμυνα, αλλά και για επίθεση. Τώρα με τη σειρά τους οι ΗΠΑ θα διενεργήσουν τη δική τους έρευνα για να βρουν 10.000 άτομα για να συμμετάσχουν στα cybersecurity στρατεύματα.

Όμως, αντί να προσφέρουν δελεαστικές αμοιβές σε υπάρχουσες υπηρεσίες και ειδικούς ασφάλειας, όπως έκανε η Ινδία, θέλησαν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο των παιδιών από τα δικά τους σχολεία, μέσα από ένα διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «US Cyber Challenge Cyber Foundations» ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και προβλήθηκε από το μη κερδοσκοπικό Κέντρο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Την πρωτοβουλία αυτή, στηρίζει ο γερουσιαστής Thomas Carper, πρόεδρος της Homeland Security Subcommittee. Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν η Αμερική σκοπεύει να αντισταθεί στην αυξανόμενη απειλή της ασφάλειας των πληροφοριών, θα πρέπει να επικεντρωθούν στους Αμερικανούς της επόμενης γενιάς και να σιγουρευτούν ότι έχουν τις αναγκαίες δεξιότητες για να υπερασπιστούν τη χώρα.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει κυρίως χρονομετρημένα κουίζ πάνω στην ασφάλεια δικτύων, θα λάβουν βραβεία και συστάσεις σε μέλη της κυβέρνησης και σε τοπ ανθρώπους από τον συγκεκριμένο χώρο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin