Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Διαψεύδεται η αλλαγή πολιτικής στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Κατηγορηματικά διέψευσε το υπουργείο Πολιτισμού δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, στο οποίο αναφερόταν πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το καθεστώς ιδιοκτησίας των Ελγινείων εάν τα Μάρμαρα δοθούν ως «μακροχρόνιο» δάνειο στην Αθήνα, επικαλούμενη δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου. 

Συγκεκριμένα, οι Times αναφέρουν σε δημοσίευμά τους τη Δευτέρα πως ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της ιδιοκτησίας των θησαυρών του Παρθενώνα, αν το Βρετανικό Μουσείο στείλει τα γλυπτά του μνημείου στην Αθήνα υπό μορφή μακρόχρονου δανείου.
Σε αντάλλαγμα, γράφει η εφημερίδα, η Ελλάδα θα προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο μια επιλογή από τα καλύτερα δείγματα της κλασικής της τέχνης, με περιοδικές εκθέσεις για να δώσει στο Λονδίνο μία από τις πλουσιότερες παρουσιάσεις, γλυπτών και έργων τέχνης από την αρχαία Ελλάδα.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ουδέποτε τοποθετήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, επί του θέματος της ιδιοκτησίας των μαρμάρων του Παρθενώνα, στη συνάντηση που είχε με το δημοσιογράφο των βρετανικών Τimes».
«Πάγιο αίτημα της ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Πολιτισμού παραμένει η μόνιμη επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, η Ελλάδα διατίθεται να προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο κλασικά αριστουργήματα της χώρας για περιοδικές εκθέσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΠΟ.

Το Βρετανικό Μουσείο σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι δεν του έγινε καμία επίσημη προσέγγιση από την Ελλάδα σχετικά με την προσφορά αυτή και προσθέτει: «Αν μία τέτοια πρόταση πρόκειται να γίνει, δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι οι διαχειριστές του Μουσείου θα αλλάξουν τη γνώμη τους, που έχει εκφραστεί στην ανακοίνωση τους για το θέμα». Αυτή αναφέρει ότι τα γλυπτά πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται «μέσα στην παγκόσμια συλλογή του Βρετανικού Μουσείου».

Πηγή : http://www.theinsider.gr/


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin