Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Συνελήφθη 28χρονος σμηνίτης που μετέφραζε παράνομα υπότιτλους κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών

 
 
Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 28χρονος, σμηνίτης της Πολεμικής Αεροπορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση της νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία κατήγγειλε στο Τμήμα Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές συγκεκριμένης ιστοσελίδας προβαίνουν σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες που συνιστούν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.


PostHeaderIcon τα φάρμακα που σας περισσεύουν μπορούν να σώσουν ζωές- μοιραστείτε τα!

 

Πόσες φορές δεν έχετε πετάξει ληγμένα χάπια που βρήκατε ξεχασμένα στο ντουλάπι του μπάνιου, πολύ καιρό μετά το πέρας μιας θεραπείας. Η λογική της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης μπορεί να έχει ένα εντελώς ανθρωπιστικό χαρακτήρα, όταν πρόκειται για ένα τόσο πολύτιμο αγαθό όπως η υγεία. 


PostHeaderIcon Δύο μεγάλες εταιρείες έτοιμες για... «μετακόμιση» εκτός Ελλάδας

Picture 0 for Δύο μεγάλες εταιρείες έτοιμες για... «μετακόμιση» εκτός Ελλάδας 
 
Αργά αλλά σταθερά, η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, προχωρά. Ακόμα και επιχειρήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να παραμένουν κερδοφόρες, μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, μελετούν, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας τους εκτός συνόρων. Για φορολογικούς και άλλους λόγους.

PostHeaderIcon Για την κρίση το πρώτο δημοψήφισμα

Για την κρίση το πρώτο δημοψήφισμαΨηφίστηκε εχθές επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία το σ/ν με τίτλο: "Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος" - «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεδομένης της συγκεκριμένης οικονομικής και της δημοσιονομικής κρίσης»

Oπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ.Καστανίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Το ερώτημα που θα διατυπωθεί θα είναι ερώτημα που αφορά τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεδομένης της συγκεκριμένης οικονομικής και της δημοσιονομικής κρίσης», και πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή οφείλει να πάρει θέση επί του δημοσιονομικού προβλήματος, μαζί με όλα τα πολιτικά κόμματα και όλους τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών». Ως εισηγητες είχαν οριστεί οι κ.κ. Μ. Κυριακοπούλου (ΠΑΣΟΚ) Α. Νεράντζης (Ν.Δ.).



πηγή

PostHeaderIcon Υπάρχουν κι αυτοί οι Γερμανοί! - Η ομιλία του βουλευτή Andrej Hunko για την Ελλάδα


image
Προσωπική δήλωση στην οποία προέβη ο κ. Andrej Hunko, μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής του κόμματος DIE LINKE στις 29/09/2011 ενώπιον της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής στο πλαίσιο της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)  

Απόσπασμα από τα πρακτικά της ολομέλειας της Γερμανικής Βουλής 29/9/2011 Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι! Προβαίνω σε μία προσωπική δήλωση αναφορικά με την ψηφοφορία του EFSF και το κάνω ως κάποιος που κατάγεται από την ευρωπαϊκή πόλη του Aachen, ως κάποιος που μεγάλωσε στο τριεθνές αυτό σημείο ανάμεσα στο Βέλγιο την Ολλανδία και την Γερμανία και που συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αλλά και ως μέλος της Attac, μιας πανευρωπαϊκής οργάνωσης που πολύ νωρίς απαίτησε, μεταξύ άλλων, την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Αυτή η συζήτηση που κάνουμε σήμερα, όμως, δεν έχει τίποτα να κάνει με φιλοευρωπαϊκά ή αντιευρωπαϊκά αισθήματα, το ζητούμενο εδώ είναι ποιος πρέπει να πληρώσει το κόστος της κρίσης. 


PostHeaderIcon Εστιατόριο στο Πεκίνο σερβίρει μόνο … πέη ζώων!

 

Στο Πεκίνο λειτουργεί ένα εστιατόριο που σερβίρει μόνο πέη ζώων!! Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια της Κίνας και η λίστα αναμονής για να βρει κανείς τραπέζι φτάνει και τον ένα μήνα! Το μεγαλύτερο πέος του μενού φτάνει σε μήκος τα 2,5 μέτρα και κοστίζει 460 ευρώ η μερίδα!

Ανήκει στην γαλάζια φάλαινα, ένα από τα σπανιότερα πλέον είδη του ζωϊκού μας βασιλείου, γεγονός που δεν εμποδίζει τους Κινέζους να θεωρούν το πέος της έναν από τους πιο ακριβούς και εκλεκτούς... μεζέδες.

PostHeaderIcon Διευθυντής τράπεζας χορηγούσε δάνεια σε συνεργασία με τοκογλύφο!

 
 
 Την ώρα που εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια, ένας διευθυντής τράπεζας ενέκρινε αφειδώς καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια σε συνεργασία με τοκογλύφο! Η απίστευτη φάμπρικα,  είχε στηθεί σε υποκατάστημα ιδιωτικής τράπεζας σε νησί του Βορείου Αιγαίου. Την περιέργεια των «ράμπο» του ΣΔΟΕ κίνησε η πλούσια ζωή που έκανε ο αγρότης Γ.Λ. (τα πλήρη στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας). Η καλλιέργεια οπωροκηπευτικών σίγουρα δεν δικαιολογούσε την αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων όπως porsche και mercedes, ούτε τα πανάκριβα ρολόγια στα οποία είχε αδυναμία.


PostHeaderIcon Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Άνδρας των ΜΑΤ κλωτσά τον Λουκάνικο

loukanikos_6_10_11 
 
Aίσθηση προκαλεί μία φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, στην οποία διακρίνεται ένας άνδρας των ΜΑΤ να κλωτσά τον γνωστό αδέσποτο σκύλο, Λουκάνικο. Η φωτογραφία είναι από τα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα μετά την ολοκλήρωση της πορείας των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κατά της εφεδρείας και των νέων μέτρων της κυβέρνησης
 
 

PostHeaderIcon ΦΠΑ: Τυρόπιτα με 23%... μπουγάτσα με 13%

Αλαλούμ και σύγχυση επικρατεί στην αγορά με τον ΦΠΑ δύο ταχυτήτων που εφαρμόζεται στα είδη εστίασης. Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί με τις συνεχείς εγκυκλίους, που εκδίδει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πότε ακριβώς εξακολουθεί να εφαρμόζεται ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% και πότε ο αυξημένος στο 23% συντελεστής. Ωστόσο η σύγχυση όχι μόνο παραμένει, αλλά επιτείνεται με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι τυρόπιτες, κρέπες, κρουασάν και τα λοιπά... σφολιατοειδή που διατίθενται ψημένα στους καταναλωτές. 


PostHeaderIcon Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

 
Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί. Βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα ...

1571: Στη Ναύπακτο, ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β', σταματώντας οριστικά την οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά.
1825: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
1831: Καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης. Πρόεδρος του δικαστηρίου ο στρατηγός Τσόκρης.
1944: Ο στρατάρχης Ρόμελ, ο οποίος διοικούσε τις γερμανικές δυνάμεις στην Αφρική (Africa Corp), διατάσσεται από τον Χίτλερ να επιστρέψει στο Βερολίνο.
1949: Δημιουργείται στη ρωσική ζώνη κατοχής της Γερμανίας η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, γνωστή ως Ανατολική Γερμανία. Ο Βίλχελμ Πικ γίνεται πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου κράτους, ενώ ο Ότο Γκρέτβολ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία.
1973: Νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Μακάριου στην Κύπρο, με παγίδευση του δρόμου από τον οποίο θα διερχόταν το αυτοκίνητό του. Σώθηκε λόγω πρόωρης έκρηξης.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 07/10/2011

 
Αλλαγή του σκηνικού του καιρού στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και από το μεσημέρι τοπικά ισχυροί και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι και σταδιακά μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : παραδοσιακή φασολάδα

 
ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό φασόλια
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 4-5 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
* 1 φλυτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
* αλάτι, πιπέρι
* κόκκινη πάπρικα γλυκειά
* ρίγανη
* ελαιόλαδο
* 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας ή 2 κουταλιές πελτέ
* λίγο ζάχαρη
* 2 σταγόνες ξίδι (προαιρετικά)

PostHeaderIcon Καλημέρα



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin