Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κινδυνεύει με λουκέτο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συζητήθηκε χθες σε ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Τα μέλη της πρυτανείας δέχθηκαν σκληρή κριτική από εκπαιδευτικούς αλλά και φοιτητές για τη στάση που έχουν τηρήσει στις μεγάλες περικοπές που έχει υποστεί το Π.Θ.

PostHeaderIcon Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους πάνω σε αντιδραστήρα της Φουκουσίμα


Ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που θα μετρούσε το επίπεδο ραδιενέργειας πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε έναν από τους αντιδραστήρες, ανακοίνωσε η εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.

Η Tepco διευκρίνισε πως το αεροσκάφος, ένα T-Hawk της αμερικανικής εταιρίας Honeywell δεν υπέστη ζημιές.

PostHeaderIcon Πέθανε από έμφραγμα στην… κηδεία της!

 

Απίστευτο περιστατικό σε πόλη της Ρωσίας

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην πόλη Kazan της Ρωσίας. Μια 49χρονη γυναίκα πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν ξύπνησε και είδε σοκαρισμένη ότι οι συγγενείς της περίλυποι ετοιμάζονταν να την κηδέψουν!

PostHeaderIcon Σε 48ωρη κινητοποίηση καλούν οι «Αγανακτισμένοι», εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου

 
 
 
Κάλεσμα για «48 ώρες στο δρόμο» και περικύκλωση της Βουλής την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος απευθύνουν τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προαναγγέλλοντας διήμερο κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου.
Οι «Αγανακτισμένοι», που συγκεντρώνονται καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή (7 μ.μ.) δημόσια συζήτηση για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και το νέο «Σύμφωνο για το ευρώ», με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και του πανεπιστημιακού Κώστα Βεργόπουλου.

PostHeaderIcon Ξεκινούν αύριο οι Special Olympics 2011


Το διάστημα από 24 Ιουνίου μέχρι και 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας οι Παγκόσμιοι Θερινοί Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει από αύριο και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να στραφούν τα βλέμματα όλων μας σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα.

PostHeaderIcon Το Nevermind των Nirvana επανακυκλοφορεί σε έκδοση έκπληξη

 
 
Στις 19 Σεπτεμβρίου, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασσικού album “Nevermind” των Nirvana επανακυκλοφορεί σε μια Deluxe Edition.


PostHeaderIcon Σχέδιο ψηφίσματος στην αμερικανική Βουλή για τους Χριστιανούς της Τουρκίας

Σχέδιο ψηφίσματος παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αμερικανική Βουλή, με το οποίο καλείται η Τουρκία να διασφαλίσει τη χριστιανική κληρονομιά (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Σύρων) και να επιστρέψει στους δικαιούχους της κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία.

PostHeaderIcon Αλλάζει όψη το κέντρο της Θεσσαλονίκης

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Σε έναν απέραντο πεζόδρομο θα μετατρέπεται τα Σαββατοκύριακα η Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης, η λεωφόρος Νίκης, από τη Βενιζέλου μέχρι το τέρμα της, στο Λευκό Πύργο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου η πεζοδρόμηση θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου, εφόσον η πρόταση εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αλλά και από την Τροχαία Θεσσαλονίκης και εφόσον δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, από το Σάββατο 9 Ιουλίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι διαφορετικό!

PostHeaderIcon 25 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα... Στρουμφ!

 
 
 
Παγκόσμια ημέρα Στρουμφ έχει ανακηρυχθεί η 25η Ιουνίου και γι'αυτό ετοιμάζεται ένα μεγάλο μπλε πάρτι στo Άλσος Στρατού, με στόχο την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness με τους περισσότερους ανθρώπους ντυμένους Στρουμφ την ίδια μέρα.
Για την κατάρριψη του ρεκόρ χρειάζεται 500 άτομα να ντυθούν στρουμφάκια.
Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα http://globalsmurfsday.gr/ για να λάβουν ειδική πρόσκληση εισόδου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορούν άσπρα παπούτσια και παντελόνι.


PostHeaderIcon Φτωχοί Δισεκατομμυριούχοι

 
Η Ζιμπάμπουε ίσως είναι η μόνη χώρα, όπου το να είσαι δισεκατομμυριούχος δεν σημαίνει ότι θα σε περιτριγυρίζουν ωραία γκομενάκια, θα οδηγείς ακριβά σπορ αυτοκίνητα και θα μένεις σε ένα υπέροχο σπίτι. Αν έχεις 30 δισ. δολάρια της Ζιμπάμπουε, αυτή τη στιγμή (Ιούλιος 2008), θα πρέπει να ξέρεις πως η αξία τους είναι κάτι παραπάνω από ένα ευρώ.


PostHeaderIcon Διακοπές ρεύματος για την Τρίτη 24 Ιουνίου 2011


Ενδεικτικό πρόγραμμα πιθανών διακοπών ηλεκτροδότησης το μεσημέρι της Παρασκευής 24ης Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Χρήστες του Ιντερνετ έλυσαν μυστήριο με άλμπουμ του Β' Παγκοσμίου

Χρήστες του Ιντερνετ έλυσαν μυστήριο με άλμπουμ του Β' Παγκοσμίου 
 
Τη βοήθεια αναγνωστών τους ζήτησαν οι αμερικανικοί «New York Times» για να ρίξουν φως στην ιστορία ορφανού άλμπουμ φωτογραφιών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη και είναι σπάνιο – αν μη τι άλλο – επειδή απεικονίζει ταυτοχρόνως ναζί αξιωματικούς, ακόμη και τον Χίτλερ από απόσταση αναπνοής, Εβραίους στα κάτεργα και αιχμαλώτους του Κόκκινου Στρατού.

PostHeaderIcon Ευθύνες στη Γερμανία για την πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης χρεώνει το Der Spiegel

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Μεγαλώνουν οι πιθανότητες, λόγω των ελληνικών προβλημάτων και της ευρωπαϊκής ασυνεννοησίας, να οδηγήσουν σε διάλυση της ζώνης του ευρώ αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα φέρει τη γερμανική σφραγίδα

PostHeaderIcon Βουλγαρία: Άρχισε η αποσυναρμολόγηση των πυρηνικών αντιδραστήρων στο Κοζλουντούι

Ξεκίνησε σήμερα η αποσυναρμολόγηση του πρώτου και του δεύτερου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», οι οποίοι βρίσκονται για χρόνια εκτός λειτουργίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημόσιας επιχείρησης «Ραδιενεργά απόβλητα» (RAW), ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία αποσυναρμολόγησης των αντιδραστήρων 1 και 2 του πυρηνικού σταθμού στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας. 

PostHeaderIcon Το βακτήριο E.Coli στα κολυμβητήρια!

 
Το βακτήριο E. coli στα κολυμβητήρια! Δύο κρούσματα ανήγγειλαν από την Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας.

PostHeaderIcon Η γυναίκα με το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο

 

Η Νόρμα Στιτζ σίγουρα δεν είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, αφού διαθέτει προσόντα που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Η 50χρονη Αμερικανίδα κέρδισε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς έχει το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο. Το στήθος της έχει περίμετρο 2,5 μέτρα και βάρος 18,5 κιλά.

PostHeaderIcon Κονγκό: 150 γυναίκες θύματα βιασμού

 
 
Θύματα βιασμού είναι 150 γυναίκες που ζουν στο Νότιο Κίβου, επαρχία του Κονγκό, σύμφωνα με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδική αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών για τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών σε ένοπλες συγκρούσεις, Μαργκότ Βάλστρομ

PostHeaderIcon Σε ελληνικά χέρια πίνακας του Πικάσο

 

Το αριστούργημα του Πάμπλο Πικάσο, "Η καθιστή γυναίκα με την μπλε ρόμπα" που απεικονίζει την ερωμένη του Ντόρα Μάαρ, πέρασε σε ελληνικά χέρια.
Ο γνωστός Έλληνας χρηματιστής και συλλέκτης έργων τέχνης, Δημήτρης Μαυρομάτης, αγόρασε από τη δημοπρασία του Οίκου Κρίστις το σπουδαίο έργο, έναντι 29 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τη "Wall Street Journal", ο χρηματιστής έδωσε τρεις φορές περισσότερα χρήματα από την τιμή εκκίνησης που ήταν 7 εκατ. δολάρια. Η κίνηση του Δημήτρη Μαυρομάτη δεν ξάφνιασε όσους γνωρίζουν την οικονομική επιφάνειά του, όπως επισημαίνει η μεγάλη εφημερίδα.



PostHeaderIcon Ραντάρ που ξεχωρίζει γκέι από στρέιτ έχουν οι γυναίκες

Ραντάρ που ξεχωρίζει γκέι από στρέιτ έχουν οι γυναίκες 
 
Όταν μια γυναίκα πλησιάζει ή βρίσκεται σε περίοδο ωορρηξίας αρκεί να κοιτάξει το πρόσωπο ενός άντρα για να μαντέψει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άντρα - και μάλιστα τις περισσότερες φορές σωστά. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο, η αυξημένη της επιθυμία να βρει ένα ταίρι, λόγω ορμονών, αυξάνει και την ακρίβεια των εκτιμήσεών της.

PostHeaderIcon Ο 50 Cent γράφει βιβλίο για τους ανήλικους νταήδες

Ο 34χρονος ράπερ 50 Cent, θα υπογράψει βιβλίο για νέους και έφηβους και θέμα τις αρνητικές συνέπειες της βίας των ανηλίκων “νταήδων”.
 
Το τρίτο του βιβλίο ετοιμάζεται να υπογράψει ο ράπερ 50 Cent. Το βιβλίο αναμένεται τον Ιανουάριο,  θα εκδοθεί από τον οίκο Penguin Young Reader Publishing με τίτλο “Playground” (Παιδική Χαρά). Θέμα  του θα είναι η βία των ανήλικων “νταήδων” και οι συνέπειες της στη ζωή παιδιών και εφήβων, όπως φαίνονται μέσα από την ζωή ενός 13χρονου “νταή” που βλέπει τις συνέπειες των πράξεων του και αλλάζει συνήθειες και πεποιθήσεις. 

PostHeaderIcon Σπάνιο βιβλίο κλεμμένο από το Αριστοτέλειο, επιστράφηκε μετά από 8 χρόνια

Ένα βιβλίο μεγάλης ιστορικής αξίας που είχε κλαπεί το 2003 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο …Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), βρέθηκε τη Δευτέρα στα σκαλιά του 7ου ορόφου του κτιρίου Διοίκησης «Κ.Καραθεοδωρή».
«Πρόκειται για μια αριθμημένη έκδοση 200 αντιτύπων, του 1892. Τότε οι ειδικοί που το αποτίμησαν είπαν ότι η…

χρηματική του αξία κυμαίνονταν από 10.000 με 15.000 δολάρια. Είναι ένα δερματόδετο βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο και δέσιμο πολυτελείας», είπε ο καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλης Μέντζος.
Πρόκειται για το έργο Gerchichte und Denkmaeler des byzantinischen Emails (Ιστορία και Μνημεία των Βυζαντινών Σμάλτων) του N. Kondakow, που εκδόθηκε το 1892 στη Φρανκφούρτη. 


PostHeaderIcon Αλάσκα: Προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό 7,4 Ρίχτερ

Ιδιαίτερα ισχυρή σεισμική δόνηση, έντασης 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε βάθος 25 μιλίων (40 χλμ), 172 χλμ ανατολικά της 'Ατκα στην Αλάσκα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Αλάσκας.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ακόμη μια σεισμική δόνηση με το ίδιο μέγεθος σημειώθηκε μισή ώρα έπειτα και από τον πρώτο σεισμό.


PostHeaderIcon Η οικογενειακή “τραγωδία” της βασιλικής οικογενείας της Ταϊλάνδης

 
 

Αμερικανική ανησυχία για την επόμενη μέρα της Ταϊλάνδης αποκαλύπτει το Wikileaks. Ο πατέρας πάσχει από Πάρκινσον και κατάθλιψη, ο γιος ενδέχεται να είναι φορέας του AIDS.

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια οικογενειακή τραγωδία. Σύμφωνα με αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από το Wikileaks, οι ασθενείς πατέρας και γιος είναι αντιστοίχως ο βασιλιάς και ο διάδοχος της Ταϊλάνδης. Η κατάστασή τους κάνει τους αμερικανούς διπλωμάτες να ανησυχούν για το μέλλον της χώρας.

PostHeaderIcon ΑΓΡΙΝΙΟ: Βρήκαν οβίδα από τον πόλεμο

 

Μια οβίδα, πιθανόν πυροβολικού τύπου, βρέθηκε στο Αγρίνιο σε χώρο πίσω από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για παλιό πολεμικό υλικό (ενδεχομένως της περιόδου 1940-45) και δεν σχετίζεται με οτιδήποτε άλλο. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, η οποία και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξουδετέρωση της δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.  



PostHeaderIcon Έρευνα: Το οικογενειακόν ταμείον είναι μείον

 
Το (οικογενειακόν) ταμείον είναι μείον... Σε δραστική περικοπή των δαπανών - ακόμα και στην αγορά τροφίμων- προβαίνουν 8 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα, καθώς έχουν υποστεί μείωση του πραγματικού εισοδήματος, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Focus Bari (διάστημα Σεπτέμβριος 2010 - Μάρτιος 201).


PostHeaderIcon Συνδικαλιστές που προκαλούν...

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης θέλουν δωρεάν εξαήμερες διακοπές, προσαυξήσεις 44% στην κανονική τους άδεια, επίδομα μετεγκατάστασης, μισθολογικές αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να πληρώνονται με 17,8 μισθούς ετησίως!


Συνδικαλιστές που προκαλούν...
Συνεχίζουν να προκαλούν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια. Εν μέσω οικονομικής ύφεσης θέλουν δωρεάν εξαήμερες διακοπές, προσαυξήσεις 44% στην κανονική τους άδεια, επίδομα μετεγκατάστασης, μισθολογικές αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουν να πληρώνονται με 17,8 μισθούς ετησίως.

PostHeaderIcon Απέρριψαν τις ενστάσεις Σαμαρά

Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι κεντροδεξιοί ηγέτες της Ευρώπης, με πρώτη την Αγκελα Μέρκελ, του ζήτησαν να μην υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Θα ψηφίσει κάποια από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, δήλωσε ο ηγέτης της ΝΔ

Κριτική για την άρνηση στο Μεσοπρόθεσμο δέχτηκε το κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά

PostHeaderIcon Αυξημένες οι περικοπές ρεύματος – Έκκληση της ΔΕΗ για περιορισμό της κατανάλωσης

 

Η ΔΕΗ ΑΕ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, θα είναι μεγαλύτερες σε διάρκεια οι περικοπές ρεύματος, λόγω του αυξημένου ποσοστού του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της που είναι εκτός λειτουργίας σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

PostHeaderIcon Και ιδιώτες στο νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Και ιδιώτες στο νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα 
 
Την ανάγκη να εγκριθεί τάχιστα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ούτως ώστε να εκταμιευτεί έγκαιρα η επόμενη δόση των δανείων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα υπογράμμισε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοσέ Μπαρόζο.

PostHeaderIcon Η επίδραση των νέων μέτρων στην τσέπη των καταναλωτών

Άμεση επίδραση στην αγοραστική δύναμη των φορολογούμενων αναμένεται να έχουν τα περισσότερα από τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών. Δείτε παρακάτω το μέγεθος της επιβάρυνσης που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους οι πολίτες, ανά κατηγορία και εισόδημα.

 
Σημειώνεται πως εκτός από την μείωση του αφορολόγητου, η οποία διευκρινίστηκε ότι θα εφαρμοστεί από 1/1/2011 για τα υπόλοιπα μέτρα δεν έγινε σαφές το χρονικό σημείο που θα ξεκινήσουν. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε ακόμη να απαντήσει για το εάν η παρακράτηση φόρου θα ξεκινήσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο, ή από άλλο σημείο μέσα στο έτος. 


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 
 
Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου). Σημαντικές αλήθειες βγαίνουν στο προσκήνιο αυτή την περίοδο, με τη δυναμική του Ουρανού αλλά και την έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σας να πλησιάζει, δίνοντάς σας απαντήσεις που ναι μεν σας ανατρέπουν δεδομένα, αλλά σας γλιτώνουν από πλάνες. Η δυναμική αυτή είναι ικανή να σας βγάλει από αναστολές, καθηλώσεις και διαστρεβλωμένες καταστάσεις χρόνων. Αξιοποιήστε την.

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Κέικ με σιρόπι ινδοκάρυδου


Υλικά2 μεγάλα αβγά
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 μπέικιν
για το σιρόπι
2 κούπες νερό
10 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. καρύδα τριμμένη
2 κ.σ. κακάο
2 κομμάτια τετράγωνα κουβερτούρα
1 βανίλια

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


1812: Οι γαλλικές δυνάμεις υπό τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη εισβάλλουν στη Ρωσία.
1821: Ιδρύεται με απόφαση των Προκρίτων Ύδρας η πρώτη Αστυνομία στην Ελλάδα.
1859: Η Μάχη του Σολφερίνο. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της Γαλλίας και της Σαρδηνίας - Πεδρμοντίου νικούν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας και ανοίγουν τον δρόμο για την ιταλική ενοποίηση.
1894: H νεοσύστατη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, με πρόεδρο τον Δημήτριο Βικέλα, αποφασίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης στην Αθήνα το 1896.
1901: Ο ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο εκθέτει για πρώτη φορά έργα του στο Παρίσι.
1912: Αφόρητος καύσωνας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να πάθουν θερμοπληξία τέσσερα άτομα.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 24/06/2011

 
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας και μικρή περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 19 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς στην πόλη της Αθήνας και στα νότια και στους 30 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση το βράδυ.

Καλό καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin