Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Το τζίντζερ μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες

 
 
Συμπληρώματα τζίντζερ φαίνεται να μειώνουν ορισμένους δείκτες φλεγμονής στο παχύ έντερο, αναφέρει νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Cancer Prevention Research’. Η έρευνα αποτελεί αρχικό βήμα προς την κατεύθυνση της διερεύνησης της ενδεχόμενης επίδρασης των συστατικών του τζίντζερ στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Πολλές έρευνες στην καλλιέργεια κυττάρων έδειξαν ότι το τζίντζερ είναι αντιφλεγμονώδες, δήλωσε η ερευνήτρια Suzanna M. Zick, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στο Ann Arbor.
Άλλες έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι το τζίντζερ μπορεί ενδεχομένως να βοηθά στην πρόληψη δημιουργίας όγκων όταν χορηγείται σε ζώα που εκτίθενται σε χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο παχέος εντέρου.

 
Η ερευνητική ομάδα θέλησε να διαπιστώσει αν τα ευρήματα μπορεί να έχουν εφαρμογή στους ανθρώπους.

Ερευνητές χορήγησαν χάπια σε 30 υγιείς ανθρώπους που περιείχαν είτε 2 γραμμάρια ρίζας τζίντζερ σε σκόνη είτε εικονικό χάπι καθημερινά για 4 εβδομάδες.
Είναι περίπου ισοδύναμο με 2 κουταλιές ρίζας τζίντζερ. Στην Ινδία, την Κίνα και την Ιαπωνία καταναλώνουν αυτή την ποσότητα σε καθημερινή βάση, δήλωσε η ερευνήτρια, σημειώνοντας ότι σε αυτές τις χώρες είναι χαμηλότερα τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ωστόσο, ασιατικές διατροφές μπορεί ενδεχομένως να είναι προστατευτικές για άλλους λόγους επίσης, καθώς τείνουν να περιέχουν για παράδειγμα περισσότερα λαχανικά και ίνες και λιγότερο κόκκινο κρέας.
Όπως δήλωσε η ερευνήτρια μάλλον συμβάλλουν σε συνδυασμό.
Οι κυριότερες παρενέργειες ήταν ελαφρές στομαχικές ενοχλήσεις, καούρες και αέρια.
Πριν και μετά την έρευνα ελήφθησαν δείγματα ιστού από τα τοιχώματα του εντέρου. Ερευνητές τα εξέτασαν για δείγματα χημικών ουσιών, των εικοσανοειδών, που αυξάνουν τη φλεγμονή στο έντερο.

Η Zick δήλωσε ότι το τζίντζερ μπόρεσε να μειώσει το επίπεδο δεικτών φλεγμονής στον ιστό του εντέρου σε σύγκριση με το εικονικό χάπι. Μειώνει τη φλεγμονή, δήλωσε, και γνωρίζουμε ότι η αυξημένη φλεγμονή, η χρόνια φλεγμονή στον ιστό του εντέρου, συνδέεται με την ανάπτυξη προκαρκινικών αλλοιώσεων ή καρκινικών πολυπόδων.
Ειδικοί δήλωσαν ότι η έρευνα είναι καλά σχεδιασμένη και ενδιαφέρουσα αλλά προκαταρκτική, και θα πρέπει να αποδειχτεί το αποτέλεσμα σε νέες έρευνες.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin