Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Καθαριότητα τέλος;


Ο Robert Dunn, ένας διακεκριμένος καθηγητής βιολογίας, μας καλεί όλους σε μια ριζοσπαστική προσέγγιση στην υπόθεση της υγιεινής, αμφισβητώντας το γεγονός ότι η καθαριότητα μας προστατεύει πραγματικά από ασθένειες.


Πιο συγκεκριμένα, ευρύτατα διαδεδομένη είναι η άποψη ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα αποπροσανατολίζεται από τη μεγάλη καθαριότητα και αντιδρά σε αβλαβείς ουσίες που συναντάμε καθημέρινα, όπως π.χ η σκόνη του σπιτιού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Dunn, αυτό προκαλεί αύξηση στις σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως το άσθμα και σε ασθένειες όπως η νόσος του Crohn και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Yale δήλωσαν ότι τα βρέφη που λαμβάνουν αντιβιοτικά έχουν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποφέρουν από άσθμα σε παιδική ηλικία. Αυτό συμβαίνει, διότι τα αντιβιοτικά εξαφανίζουν στρώματα των βακτηρίων (καλών ή κακών) και συνεπώς το ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού στερείται ένα υγιές σημείο αναφοράς, στο οποίο βασίζεται η ανάπτυξή του.

Τα χρόνια πριν τη σχολαστική υγιεινή και τα αντιβιοτικά, το ανοσοποιητικό σύστημα έμαθε να αγνοεί τα βακτήρια ως μη παθογόνα. Ωστόσο, όταν τα μωρά μεγαλώνουν σε ιδιαίτερα υγιεινό περιβάλλον, αντιδρούν υπερβολικά σε μικρές προκλήσεις, όπως είναι τα ακίνδυνα χαμηλά επίπεδα βακτηρίων.

Ο καθηγητής Dunn πιστεύει ότι το σώμα μας θα πρέπει να συνηθίσει σε μια πιο φυσική κατάσταση, όπως οι αρχαίοι, για να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό...


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin