Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Καύσωνας από σήμερα - Που θα "χτυπήσει" 40 βαθμούς ο υδράργυρος

 
 
Το θερμότερο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού ξεκινάει απο σήμερα με τον υδράργυρο σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές το μεσημέρι να φτάνει ακόμη τους 40 βαθμούς κελσίου. Επίσης σχετικά υψηλές θα διατηρηθούν πέρα από τη θερμοκρασία και οι τιμές της υγρασίας καθώς το βοριαδάκι στο Αιγαίο θα εξασθενήσει με αποτέλεσμα το αίσθημα δυσφορίας να είναι αρκετά έντονο ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά, οπότε ενδεχομένως στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις απο 4 μέχρι 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ αλλά με τάση να εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στη Μακεδονία και τη Θράκη τους 38 με 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα τους 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αίθριος και ζεστός θα διατηρηθεί ο καιρός ομως το απόγευμα στα ηπειρωτικά πάλι θα συννεφιάσει και ενδέχεται στα βουνά της βόρειας χώρας να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα βρεθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη στους 39 έως 40 βαθμούς κελσίου, στη Δυτική Ελλάδα στους 38, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο στους 39 με 40 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 36 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και για λίγο στο νότιο Αιγαίο τοπικά εώς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές θα διατηρηθεί στους 38 με 40 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Και η Αττική σε κλοιό καύσωνα θα φτάσει σήμερα τους 37 βαθμούς κελσίου, αύριο τους 38 βαθμούς και την Κυριακή τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία θα είναι υψηλή και τη Δευτέρα και την Τρίτη.

ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ:
- Λάρισα
- Καρδίτσα
- Τρίκαλα
- Λαμία
- Θήβα
- Λειβαδιά
- Αλίαρτος
- Αθήνα
- Κόρινθος
- Αργος
- Λεωνίδιο
- Σπάρτη
- Άστρος
- Μωλάοι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ


- Να αποφεύγετε την έκθεση στο ηλιακό φως . Να αναζητάτε σκιερά και δροσερά μέρη. Να προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοιχτό λαιμό.

- Να αποφεύγετε την βαριά σωματική εργασία ιδιαιτέρα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.

- Να πίνετε άφθονα υγρά με την μορφή του ποσίμου νερού αλλά και των πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικών χυμών.

- Να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

- Να διατρέφεστε με ολιγόθερμη δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.

- Να κάνετε συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους), όπου υπάρχει σχετική αφθονία νερού.

- Να ντύνετε τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα.

- Να δοθεί περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:

* Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών καθώς τα στα μωρά.
* Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.
* Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λογούς παίρνουν φάρμακα για τα χρονιά νοσήματα τους όπως είναι διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντισυλληπτικά, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin