Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon ΗΠΑ: επίθεση για τα 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζε ο Μπιν Λάντεν

ΗΠΑ: επίθεση για τα 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου σχεδίαζε ο Μπιν Λάντεν 
 
Μία νέα επίθεση στις ΗΠΑ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στην επέτειο των δέκα χρόνων της 11ης Σεπτεμβρίου, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».

Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπιν Λάντεν βρισκόταν σε επικοινωνία προκειμένου να σχηματίσει την ομάδα που θα πραγματοποιούσε την επίθεση αυτή. Τα σχέδια, βέβαια, βρίσκονταν ακόμη στη φάση της συζήτησης και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα ετίθεντο σε εφαρμογή.

«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση και ο Μπιν Λάντεν απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν» αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σημειώσεις και οι φάκελοι που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό, μετά τη δολοφονία του Μπιν Λάντεν, έδειξαν επίσης ότι ο πρώην αρχηγός της Αλ Κάιντα προέβλεπε να πραγματοποιηθούν πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων.

Στο άρθρο προστίθεται ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Αντζελες, καθώς επίσης τρένα και αεροπλάνα, και ανέφερε συμβολικές ημερομηνίες για τις επιθέσεις αυτές, όπως η 4η Ιουλίου, εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ή η επέτειος των δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin