Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Spiegel: Αν καταρρεύσει το ευρω μήπως θα φταίει η Γερμανία;


Με ένα μακροσκελές άρθρο, η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο στην έντυπη έκδοση κυκλοφόρησε την Δευτέρα με εξώφυλλο ένα φέρετρο με ελληνική σημαία και το «αποθανόν» ευρώ, αναρωτιέται μήπως φταίει η Γερμανία σε περίπτωση που καταρρεύσει το ευρώ. 
 
Οι Γερμανοί προχωρούν σε μία αυτοκριτική ανάλυση. Αυτό ίσως είναι και μία απάντηση στον Ευρωπαϊκό Νότο, ο οποίος με συνεχή άρθρα σε εφημερίδες και συνεχείς αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης έριχνε τις ευθύνες για την οικονομική κρίση στους «μεγάλους» της  Ευρωζώνης. Θα μου πείτε, εκείνοι είχαν πάντα το μαχαίρι, εκείνοι και το καρπούζι. Τώρα όμως που τα πράγματα έφτασαν στο αμήν, λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει.

Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ορθώς (!) κατηγορείται η Γερμανία για πράγματα που θα μπορούσε να κάνει για να αποτρέψει την ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ, ωστόσο αυτό που αναρωτιούνται όλοι οι υπόλοιποι είναι γιατί άργησαν ΤΟΣΟ πολύ να καταλάβουν οι Γερμανοί και τις δικές τους ευθύνες. Μόνο που σε περίπτωση «κραχ», δε θα μοιράσουμε το λογαριασμό στη μέση… 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin