Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Επιχειρηματίας με τη βοήθεια της NASA "σκάβει" στην Κόρινθο για το ξίφος του Παλαιολόγου

 
 Πλοκή μυθιστορήματος θυμίζει η απίστευτη ιστορία που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή σε μία σπηλιά στους Αγιους Θεοδώρους Κορινθίας. Ένας εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ενεργοποίησε μια τεράστια ανασκαφική έρευνα, με την ελπίδα να ανασύρει τον μεγαλύτερο ίσως θησαυρό που είναι κρυμμένος τον κόσμο, το ξίφος του Κων/νου Παλαιολόγου.

Έχοντας στην κατοχή του εδώ και χρόνια ένα παλαιό χειρόγραφο με συγκεκριμένες κατευθυντήριες για την εύρεση του θησαυρού, ο επιχειρηματίας ζήτησε τη βοήθεια ειδικών της Αμερικής και έπειτα της ΝΑΣΑ η οποία με ειδικά μηχανήματα και με την βοήθεια δορυφόρων κατέγραψαν την σπηλιά.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, οι πληροφορίες του χειρογράφου με τις φωτογραφίες των δορυφόρων συμφωνούσαν απόλυτα.

Τότε, όλες οι προβλεπόμενες άδειες από το Ελληνικό Δημόσιο εκδόθηκαν και από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι ανασκαφές, προκείμενου ο επιχειρηματίας να ψάξει στα έγκατα των Αγίων Θεοδώρων για το θησαυρό.

Σύμφωνα μάλιστα με το χειρόγραφο, περίπου στο 1700 μΧ, πειρατές έκρυψαν τον αμύθητο θησαυρό στη σπηλιά και μετά την παγίδεψαν με διάφορους τρόπους. Προς αποφυγή λοιπόν δυσάρεστων εκπλήξεων, η ομάδα των ερευνητών αποφάσισε να μην μπει από την είσοδο που φαινόταν στις ειδικές φωτογραφίες των δορυφόρων, αλλά να ανοίξει με γεωτρύπανο άλλη είσοδο.

Το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης, η σπηλιά βρέθηκε. Η ερευνητική ομάδα, έπειτα από τις σαφείς οδηγίες των Αμερικανών και με τη βοήθεια του γεωτρύπανου, κατάφερε να φτάσει στη στοά που οδηγεί στην πόρτα και που φράσει την σπηλιά. Συναγερμός σήμανε, όπως ήταν φυσικό, στις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες έκτοτε είναι παρούσες, παρακολουθώντας τη σημαντικότερη φάση της επιχείρησης.

Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι πολύ σύντομα θα φτάσουν στα πρώτα αντικείμενα του θησαυρού, ο οποίος -αν αληθεύουν οι πληροφορίες- εκτιμάται ότι ξεπερνά σε αξία τα 50 δις ευρώ!

Με βάση μάλιστα το χειρόγραφο, το ξίφος του «μαρμαρωμένου βασιλιά» κοσμούν δύο τεράστια διαμάντια.

Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με δηλώσεις, του έχει ξοδέψει μέχρι τώρα 60.000 ευρώ, ποσό μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην περίπτωση εύρεσης του εν λόγω θησαυρού, δικαιούται εύρετρα της τάξης του 45% της αξίας του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin