Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ανελκύστηκε το Mirage 2000 από τον βυθό της Σάμου


Στιγμιότυπο από την ανέλκυση του Mirage 2000 που είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη η ανέλκυση του αεροσκάφους Mirage 2000 που είχε καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή στο νοτιοδυτικό άκρο της Σάμου στις 9 Ιουνίου.

Το αεροσκάφος ανελκύθηκε από βάθος εβδομήντα πέντε (75) μέτρων από την Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ). Για να φέρουν σε πέρας την αποστολή ανέλκυσης, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας συνεργάστηκαν τόσο με το Στρατό Ξηράς όσο και με το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι βαθυδύτες κ. Σπ. Κόλλας και κ. Α. Ανδρικόπουλος και ο κ. Απ. Κυπραίος, με το επαγγελματικό του αλιευτικό σκάφος.
Το Mirage μεταφέρθηκε με το αρματαγωγό Ρόδος στην Αυλίδα και από εκεί στην Τανάγρα. Το διθέσιο αεροσκάφος είχε πέσει στις 9 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ως πιθανότερη αιτία της πτώσης του θεωρείται ένα πρόβλημα στη ροή αέρα στον κινητήρα, ίσως από την "είσοδο" κάποιου πτηνού σε αυτόν. Οι δύο χειριστές προχώρησαν σε ελεγχόμενη εγκατάλειψη από ύψος περίπου 1.500 ποδών, χωρίς ευτυχώς να πάθουν τίποτα σοβαρό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin