Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Βαν Γκογκ μάλλον είναι ... του αδελφού του

 

Η διάσημη "Αυτοπροσωπογραφία" του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι πιθανώς μια προσωπογραφία του αδελφού του Τέο, βεβαιώνουν εμπειρογνώμονες του Μουσείου Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ σε μακροσκελή 600σέλιδη μελέτη τους.

"Υπήρχε οι πεποίθηση ότι ο Βαν Γκογκ δεν είχε ζωγραφίσει ποτέ τον αδελφό του Τέο", επισημαίνει το μουσείο.

Ωστόσο ο Λουίς βαν Τίλμποργκ, ένας από τους εμπειρογνώμονες του μουσείου, εκτιμά πλέον ότι το έργο που φιλοτεχνήθηκε το 1887, απεικονίζοντας έναν άνδρα που φοράει καπέλο έντονου χρώματος και μπλε σκούρο σακάκι ήταν στην πραγματικότητα ο κατά πέντε χρόνια νεότερος αδελφός του ολλανδού καλλιτέχνη.

"Το συμπέρασμα αυτό στηρίζεται σε αρκετές εμφανείς διαφορές μεταξύ των δύο αδελφών" αναφέρει το μουσείο υπογραμμίζοντας ανόμοια χαρακτηριστικά πως η γενειάδα και το στρογγυλό αυτί, "χαρακτηριστικά που ο Βίνσεντ δεν είχε".

"Το σχήμα και το χρώμα της γενειάδας του Τέο που ήταν μάλλον ανοιχτόχρωμη παρά κόκκινη είναι επίσης μια ένδειξη", αναφέρει το μουσείο.

"Η προσωπογραφία ανταποκρίνεται στις φωτογραφίες του Τέο", δήλωσε από την πλευρά του ο Λουίς βαν Τίλμποργκ στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΡ.

Ο Τέο Βαν Γκογκ πέθανε έξι μήνες μετά την αυτοκτονία του αδελφού του τον Ιούνιο του 1890 στη Γαλλία, κοντά στο Παρίσι, σε ηλικία 37 ετών.

Τα συμπεράσματα της έρευνας καταγράφονται σε 600 σελίδες από τον Τίλμποργκ και ακόμη τρεις ειδικούς του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων ζωγραφικής και επιστολών του Βαν Γκογκ.
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin