Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πέμπτη Κυριακή στην πλατεία

 

Έναν μήνα στις πλατείες έκλεισαν οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι, για 5η συνεχή Κυριακή, ανανεώνουν σήμερα το ραντεβού τους, εν όψει της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τρίτη και Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Βάσει ψηφίσματος, οι «Αγανακτισμένοι», που βρίσκονται επί 33 συνεχείς ημέρες στην πλατεία, ζητούν ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Διεκδικούμε να μάθουμε τη λίστα της ντροπής με όσους το υπερψηφίσουν. Για να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θα το έχουν ψηφίσει» δηλώνουν.

Οι λαϊκές συνελεύσεις τους έχουν ήδη επεξεργαστεί τόσο τα στρατηγικά σχέδιά τους για τον αποκλεισμό της Βουλής όσο και τους αμυντικούς μηχανισμούς τους. Όπως λένε, είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τυχόν προσπάθεια της αστυνομίας να διασπάσει τον κλοιό γύρω από το Κοινοβούλιο. Ακόμη περισσότερο, τους απασχολεί το ενδεχόμενο προβοκάτσιας με την πρόκληση βίαιων επεισοδίων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επέμβαση των ΜΑΤ, για να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις.


Με σύνθημα «Την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου περικυκλώνουμε τη Βουλή - Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο λαός το απορρίπτει!», οι «Αγανακτισμένοι» θα αποκλείσουν όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Βουλή, την ώρα που βουλευτές όλων των κομμάτων θα ψηφίζουν το νομοσχέδιο.


Τα σημεία όπου θα στηθούν τα «μπλόκα» των διαδηλωτών είναι η οδός Βασ. Κωνσταντίνου στο ύψος της
Ριζάρη, μέχρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο, με στόχο να αποτρέψουν απόπειρες διέλευσης των βουλευτών από τους κάθετους δρόμους της Ρηγίλλης. Το σημείο αυτό θεωρείται νευραλγικό, αφού κατά τον προηγούμενο αποκλεισμό είχαν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, για να εμποδίσουν τον αποκλεισμό. Το δεύτερο μπλόκο θα στηθεί στην οδό Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου, και το τρίτο στη Λεωφόρο Αμαλίας, δίπλα στη Βουλή. Από την επαρχία αναμένονται «ενισχύσεις», καθώς έχουν επιστρατευτεί πούλμαν και αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν «Αγανακτισμένους» από άλλες περιοχές της χώρας.

Κατά τη συνέλευσή τους, την περασμένη Τετάρτη, οι «Αγανακτισμένοι» αποφάσισαν για πρώτη φορά να συνεργαστούν με συνδικαλιστικούς φορείς και εργατικά σωματεία, προκειμένου να οργανώσουν από κοινού τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.




Η 48ωρη πανεργατική απεργία, η πρώτη που εκδηλώνεται στη συνδικαλιστική ιστορία της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση, προσδιορίστηκε για τις 28 και 29 Ιουνίου και θα κορυφωθεί με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ως εξής:


Της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:


-Την Τρίτη 28 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ. και στην περιφέρεια σε χώρους και ώρα που θα προσδιορίσουν τα Εργατικά Κέντρα και


-Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 19:00.


Του ΠΑΜΕ:


Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το απόγευμα σε τοπικές διαδηλώσεις στους δήμους, όλους τους εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και αυτοαπασχολούμενους, προκειμένου να αντιδράσουν κατά των μέτρων που τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης.


-Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 10 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ το απόγευμα στις 19:00 οι συγκεντρωμένοι θα κινηθούν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.


-Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 10 π.μ. οι απεργοί ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν όλους τους δρόμους που καταλήγουν στην Ομόνοια. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin