Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι «καταραμένοι» της μουσικής...

 

Το αιώνιο σύνθημα της ροκ ζωής «Sex, drugs and rock ‘n’roll», έχει γίνει «σημαία» για πολλούς εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι επιβίωσαν, κάποιοι χάθηκαν, κάποιοι ακόμα παλεύουν…

Σήμερα, δύο μόλις ημέρες μετά το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο Ejekt Festival, κάποιοι από μας θα είχαμε «απολαύσει» ζωντανά τη μεγαλύτερη φωνή της τελευταίας δεκαετίας, την Amy Winehouse και θα συζητούσαμε εντυπώσεις. 


Αν όλα είχαν πάει καλά…
Γιατί λίγες μέρες πριν πατήσει επί ελληνικού εδάφους, η «καταραμένη» ντίβα ακύρωσε την εμφάνιση της, μετά την απογοητευτική συναυλία της στο Βελιγράδι. Η Amy και οι ατασθαλίες της φυσικά, δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι της μεγάλης «αγάπης» που είχαν οι μουσικοί για τις απαγορευμένες ουσίες και τις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Οι παρακάτω αστέρες της μουσικής απέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν κατάφεραν να σταθούν πιο δυνατοί από τα πάθη τους.
Whitney Houston
Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, η Whitney Houston τα είχε όλα. Αμέτρητα βραβεία, άπειρα hits, μια θεϊκή φωνή και ζωή μέσα στη δόξα και τα πλούτη. Έκανε όμως και κακές επιλογές. Ο καταστροφικός της γάμος με τον Bobby Brown-που σχεδόν όλος ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνο για την κατάντια της- ήταν η αρχή του τέλους της καριέρας της και παρά τις προσπάθειες της, δεν κατάφερε και μάλλον δε θα καταφέρει ποτέ να ανακάμψει. Σήμερα η φωνή της έχει καταστραφεί και δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τις συναυλίες της.
Ozzy Osbourne
Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχει κάνει ή καταναλώσει ο τραγουδιστής των Black Sabbath. Από τις νυχτερίδες για γεύμα, τα βουνά κοκαΐνης που κατανάλωνε, μέχρι τις απειλές στη σύζυγο του ότι θα τη σκοτώσει, είναι από τους λίγους που έζησαν στην άγρια πλευρά και επιβίωσαν για να το διηγούνται. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ένα περιστατικό που υπάρχει στη βιογραφία των Motley Crue, όταν το συγκρότημα άνοιγε τις συναυλίες του Ozzy. Ένα βράδυ που έπιναν σε ένα μπαρ, μετά από αρκετό αλκοόλ και πειράγματα για το ποιος είναι ο πιο bad ass, ο Ozzy βγήκε έξω και βλέποντας μια σειρά από μυρμήγκια τα ρούφηξε από το πεζοδρόμιο με καλαμάκι!
Britney Spears
Το παιδί-θαύμα της Αμερικής, κατρακύλησε σε ένα βούρκο ναρκωτικών και αλκοόλ και ενός αποτυχημένου γάμου. Το αποκορύφωμα ήταν όταν ξύρισε το κεφάλι της μπροστά στις κάμερες και στη συνέχεια επιτέθηκε στους παπαράτσι και όταν μεταφέρθηκε δεμένη στο ψυχιατρείο. Λίγο πριν είχε κλειδωθεί στο μπάνιο της με τα παιδιά της, έχοντας καταναλώσει μεγάλες δόσεις χαπιών. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα πάσχει από διπολισμό.
Kurt Cobain
Η φωνή της generation X,ο σκοτεινός άγγελος της grunge άφησε νωρίς τον μάταιο κόσμο με την αυτοκτονία του. Mαζί με τη σύζυγο του Courtney Love ζούσαν βυθισμένοι στις ουσίες, και μάλιστα κατηγορήθηκαν ότι η κόρη τους Frances Bean γεννήθηκε εθισμένη. Η Courtney μετά τον θάνατο του Kurt έκανε προσπάθειες ανάκαμψης, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι απασχολεί τον τύπο με τα καμώματα της.
Elvis Priesley
Ο «βασιλιάς» είχε απογυμνωθεί στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Παρά τον τεράστιο μύθο που τον ακολουθούσε, άφησε τον εαυτό να γίνει έρμαιο των ουσιών, του φαγητού και του αλκοόλ,με αποτέλεσμα να πάρει πολλά παραπανίσια κιλά και να τρεκλίζει στις ζωντανές του εμφανίσεις. Είχε καταλήξει μια καρικατούρα του εαυτού του, πριν ο θάνατος τον βρει στο μπάνιο του.
Janis Joplin
Η «βασίλισσα της ψυχεδέλειας», μία από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, πέθανε σε ηλικία μόλις 27 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία της μοιράζονταν cupcakes με χασίς .
Dave Gahan
O τραγουδιστής των Depeche Mode φαίνεται πώς είχε την τύχη με το μέρος του, όταν μετά από ένα θανατηφόρο κοκτέιλ ηρωίνης και κοκαΐνης η καρδιά του σταμάτησε για μερικά λεπτά. Τώρα δηλώνει απεξαρτημένος και εγκρατής.
David Bowie
Στα 70s o Λεπτός Λευκός Δούκας είχε δηλώσει ότι ακολουθούσε μια δίαιτα που αποτελούταν αποκλειστικά από κόκκινες πιπεριές, γάλα και κοκαΐνη.
Keith Richards
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ακούει ροκ και να μην είναι πεπεισμένος ότι ο κιθαρίστας των Rolling Stones δεν είναι αθάνατος ή εξωγήινος. Ο άνθρωπος φημολογείται ότι σνίφαρε τις στάχτες του πατέρα του. Τα λόγια είναι απλά περιττά.
Pete Doherty
Ο τραγουδιστής των Libertines και των Babyshamples είναι γνωστός για το απλανές βλέμμα και τα σάπια δόντια του πέρα από τη μουσική του. Το πρώην αμόρε της Kate Moss απαθανατίστηκε μαζί με το supermodel να "σνιφάρουν" κοκαΐνη πριν κάποια χρόνια, προκαλώντας σοκ στην άκρως υποκριτική showbiz. Η Kate ανέκαμψε, ο Pete συνεχίζει να συλλαμβάνεται για κατοχή ουσιών και να ταΐζει crack τη γάτα του.

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin