Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Μακελειό σε ξενοδοχείο της Καμπούλ

Επίθεση αυτοκτονίας από έξι Ταλιμπάν σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, στοιχίζοντας τη ζωή σε 10 ανθρώπους.


Η αστυνομία του Αφγανιστάν εξακολουθεί να ερευνά τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστώσει αν υπάρχουν θύματα ή κάτι απειλητικό.
Η αστυνομία του Αφγανιστάν εξακολουθεί να ερευνά τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστώσει αν υπάρχουν θύματα ή κάτι απειλητικό.
Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και όπλα. Εισέβαλαν στο αυστηρά φρουρούμενο ξενοδοχείο Intercontinental, στο οποίο συχνάζουν δυτικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, και μετά από πέντε ώρες, ελικόπτερα του ΝΑΤΟ εξουδετέρωσαν τους υπόλοιπους ταλιμπάν που είχαν καταφύγει στην ταράτσα του κτιρίου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία υπαλλήλου του ξενοδοχείου, μετά από μία σειρά εκρήξεων, οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο αργά το βράδυ της Τρίτης και κατέφυγαν στην αίθουσα χορού.
Ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν κασετόφωνα τα οποία έπαιζαν πολεμικά τραγούδια των ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.
Η ίδια πηγή δήλωσε στο Reuters ότι κάποιοι ένοικοι του ξενοδοχείου έπεσαν στο κενό από τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο για να γλιτώσουν.
Η αστυνομία του Αφγανιστάν εξακολουθεί να ερευνά τα δωμάτια του ξενοδοχείου για να διαπιστώσει αν υπάρχουν θύματα ή κάτι απειλητικό.
Μεταξύ των ενοίκων του ξενοδοχείου ήταν και κάποιοι επαρχιακοί κυβερνήτες, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα, για την μετάβαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδιοτήτων από τις ξένες δυνάμεις στις αφγανικές, δήλωσαν δύο αφγανοί αξιωματούχοι.
Η διήμερη διάσκεψη με θέμα την διαδικασία μετάβασης επρόκειτο να διεξαχθεί σε κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι παρά την επίθεση η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί.
Κατά την επίθεση δύο ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι ανατινάχθηκαν.
Ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι στην επίθεση συμμετείχαν πολλά μέλη της οργάνωσης. Μιλώντας τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από άγνωστη τοποθεσία ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν πολλά θύματα. Ωστόσο, οι ταλιμπάν συχνά υπερβάλλουν ως προς τον αριθμό των θυμάτων επιθέσεων εναντίον δυτικών και κυβερνητικών στόχων στο Αφγανιστάν.
Μετά την επίθεση διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο ξενοδοχείο και στις γύρω περιοχές.
Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο πάνω σε έναν λοφίσκο στη δυτική Καμπούλ και χρησιμοποιείται συχνά για διασκέψεις και από δυτικούς επισκέπτες της πόλης.
Η επίθεση σημειώνεται μία εβδομάδα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδιά του για μία αρχική απόσυρση 10.000 αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του χρόνου και για άλλων 23.000 μέχρι τα τέλη του 2012, προκαλώντας ανησυχία ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας.
Η τελευταία μεγάλη επίθεση με στόχο ξενοδοχείο στην Καμπούλ όπου καταλύουν δυτικοί πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2008, όταν πολλοί ένοπλοι ταλιμπάν σκότωσαν έξι ανθρώπους στη διάρκεια επιδρομής στο γειτονικό ξενοδοχείο Serena.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin