Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πόλεμος στο διαδίκτυο μεταξύ Η.Π.Α και Κίνας;

 

Γιατί έκανε αινιγματική διάψευση σήμερα ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών - Οι καταγγελίες της Google για ''επιθέσεις'' σε λογαριασμούς Gmail αμερικανών κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων - Πληροφορίες πως οι χάκερς χτυπούν από στρατιωτική ακαδημία στο Τσινάν της Κίνας - Καθηγητές της Κινεζικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών είχαν υποστηρίξει πως πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις κρύβεται η αμερικανική κυβέρνηση
 
Πριν από λίγες ώρες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Cui Tiankai ένιωσε την ανάγκη να κάνει επίσημες αλλά διφορούμενες διαψεύσεις πως μαίνεται "διαδικτυακός πόλεμος" μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
 
''Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι: δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ στο θέμα των διαδικτυακών παραβιάσεων.Οι επιθέσεις που έχουν γίνει δεν αντιπροσωπεύουν καμία χώρα και η διεθνής κοινότητα πρέπει να δημιουργήσει κανόνες προκειμένου να αποτρέπεται η κακή χρήση της προηγμένης τεχνολογίας'' ήταν τα λόγια του Κινέζου υπουργού.
Για να συρθεί σε επίσημες διαψεύσεις ο ανώτατος Κινέζος αξιωματούχος είχε προηγηθεί βομβαρδισμός πληροφοριών στο διαδίκτυο ότι πρώτη η χώρα του ξεκίνησε τον κυβερνοπόλεμο.
Νωρίτερα και σε ανύποπτο χρόνο η Google είχε ανακοινώσει πως χάκερς είχαν εισβάλλει σε εκατοντάδες λογαριασμούς Gmail που χρησιμοποιούσαν Αμερικανοί κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Μετά ήρθαν στο φως πληροφορίες πως οι επιθέσεις ξεκινούσαν από υπολογιστές μιας στρατιωτικής ακαδημίας στο Τσινάν της Κίνας.
Η απάντηση του Πεκίνου ήταν τότε σχεδόν άμεση.Ο κινεζικός στρατός είχε κατηγορήσει τις Η.Π.Α για ιντερνετικό πόλεμο, όπως επιχειρηματολογούσαν μάλιστα στην China Youth Daily δύο καθηγητές της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin