Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Υπ. Εξωτερικών: "Όχι" στη συμμετοχή Ελλήνων στον στολίσκο ακτιβιστών

 
 
Προειδοποίηση προς τους Έλληνες που σχεδιάζουν να αποπλεύσουν το Σάββατο – από ελληνικό λιµάνι, σύµφωνα µε πληροφορίες – για να συµµετάσχουν στον νέο στολίσκο ακτιβιστών προς τη Λωρίδα της Γάζας
απηύθυνε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους να µην το κάνουν και καθιστώντας σαφές πως ό,τι συµβεί θα είναι µε δική τους ευθύνη. «Το ΥΠΕΞ, λαµβάνοντας υπόψη την έκκληση του Γενικού Γραµµατέα του ΟΗΕ, τη δεδηλωµένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να µην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών µέσων στις ακτές της Γάζας, τους άµεσους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συµµετοχήστο εν λόγω εγχείρηµα, ιδίως υπό το φως των περυσινών γεγονότων, προτρέπει τους έλληνες πολίτες καθώς και τα πλοία και τα πλωτά µέσα ελληνικού νηολογίου να µη συµµετάσχουν στον νέο στολίσκο µε προορισµό τον λιµένα της Γάζας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία «απαντά» στην πρόθεση µιας µειοψηφίας να προκαλέσει κρίση στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, αλλά και στις πιέσεις που δέχθηκε η ελληνική πλευρά από το Ισραήλ να αναλάβει δράση. Όπως έγραψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», για το θέµα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Μπενιαµίν Νετανιάχου µε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το υπουργείο Εξωτερικών αφήνει αιχµές ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν εξωτερική πολιτική στη θέση της κυβέρνησης. «Η χάραξη και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας είναι ευθύνη της κυβέρνησης, µε γνώµονα την προώθηση τωνσυµφερόντων της Ελλάδας», υπογραµµίζεται στην ανακοίνωση, όπου ακόµη αναφέρεται ότι «σε αυτή την κρίσιµη συγκυρία, οφείλουν όλοινα επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη των πράξεών τους». Επίσης, επαναλαµβάνεται η θέση της Ελλάδας πως η σχεδιαζόµενη επιχείρηση δεν αντιµετωπίζει την ουσία του ανθρωπιστικού προβλήµατος στη Λωρίδα της Γάζας.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin