Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

 
Η σημερινή ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου εν μέσω των πιέσεων της Ευρώπης, των απεργιακών κινητοποιήσεων, τη στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία και τον κλοιό της Βουλής από τους «αγανακτισμένους», τα επεισόδια χθες στο Σύνταγμα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, οι «γκρίζες ζώνες» των νέων φορολογικών μέτρων και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κρίνουν τις εξελίξεις στον κλάδο των Τραπεζών, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου. 

 
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόλαση πάλι η Αθήνα!...": Η εφημερίδα γράφει ότι "σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε για ακόμη μια φορά χθες το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να «αμαυρωθεί» η ειρηνική -μέχρι εκείνη τη στιγμή- διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης".



* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η Ελλάδα πωλείται σε τιμή ευκαιρίας": Η εφημερίδα τονίζει ότι "κοινό μυστικό ανά την υφήλιο, αποτελεί πλέον πως η χώρα πωλείται όπως είναι... επιπλωμένη, μετά την υπερψήφιση-νομιμοποίηση του μεσοπρόθεσμου και τα εχέγγυα που περιλαμβάνει προς τους πιστωτές μας ο εφαρμοστικός νόμος".



* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την πατρίδα!": Η εφημερίδα γράφει ότι "το τέλος του σεναρίου που παρακολουθούμε, με κεφάλαια όπως το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός, δεν περιλαμβάνει πένητες Ελληνες, όπως όλοι αφελώς νομίζουν, αλλά έναν εξαθλιωμένο άπατρι πληθυσμό που θα συναινέσει απελπισμένος στην εκποίηση του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας".



* ΕΘΝΟΣ: "Διλήμματα τρόμου βάζουν οι Βρυξέλλες": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον κίνδυνο άμεσης δημοσιονομικής χρεοκοπίας επισείει το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Θέτει διλήμματα τρόμου εν όψει των δύο κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, σήμερα για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο και αύριο για τον Εφαρμοστικό Νόμο".



* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το χάραγμα 666. Η προφητεία που Εκπληρώνεται!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέρασαν περισσότερα από 1.900 χρόνια από τότε που ο τελευταίος εν ζωή απόστολος του Ιησού του Ναζωραίου, ο γέροντας πια αγαπημένος του μαθητής Ιωάννης, εξόριστος σ΄ένα άγονο νησί του αιγαίου κατέγραψε το προφητικό του όραμα για την εποχή του «θηρίου», κατά την οποία, όπως έγραφε, ένα νέο οικονομικό σύστημα θα επιβληθεί παγκοσμίως".



* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Η αστυνομία στην υπηρεσία του παρακράτους των κουκουλοφόρων": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση εξευτέλισε τη χώρα με την ενεργοποίηση του πράσινου παρακράτους των κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα, οι οποίοι προέβαιναν σε καταστροφές περιουσιών με την ανοχή των ΜΑΤ, τα οποία διέλυσαν τις συγκεντρώσεις εργαζομένων με απαράδεκτη χρήση επικίνδυνων χημικών".



* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ψηφοφορία με δάκρυα λαού": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ακόμη και πριν από τα μεσάνυχτα το πλήθος παρέμενε στην πλατεία Συντάγματος, παρά τα σποραδικά δακρυγόνα. Χόρευε και τραγουδούσε υπό τους ήχους συναυλίας, που και αυτή πνίγηκε στα χημικά, όπως έγινε και χθες το μεσημέρι, όταν έφταναν στην πλατεία οι πορείας ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Σήμερα, ημέρα ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου και δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας, ο κόσμος έχει κληθεί να περικυκλώσει τη Βουλή".



* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταγγέλλουν το Μεσοπρόθεσμο αλλά ψηφίζουν": Η εφημερίδα γράφει ότι "ψηφίζουν καταγγέλλοντας και καταγγέλλουν ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποκύπτοντας στην πίεση που έχει ασκήσει η κυβέρνηση με το δίλημμα Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία.



* ΕΣΤΙΑ: "Πρώτο θέμα πάλι η Ελλάς": Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας έχει γίνει το καθημερινό πρώτο θέμα των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών".



* Η ΑΥΓΗ: "Ψηφίζει ο λαός στο Σύνταγμα": Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα ΜΑΤ έκαναν την πλατεία θάλαμο αερίων αλλά, πήραν απάντηση: Το Σύνταγμα είναι δικό μας... Παρά τον χημικό πόλεμο, οι διαδηλωτές παρέμειναν τραγουδώντας, χορεύοντας, φωνάζοντας συνθήματα ".



* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Το παρακράτος χτύπησε ξανά": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγανακτισμένοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, παιδιά, άνεργοι, φοιτητές, συνδικαλιστές διαδήλωσαν χθες μπροστά από τη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να φύγει... Ωστόσο, δεν έλειψαν τα επεισόδια, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να διώξουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμειναν στην πλατεία. Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται σήμερα".



* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφα και υποσχέσεις Ε.Ε.": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τελεσίγραφα, αλλά και υποσχέσεις, συναποτελούν το μήνυμα της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σήμερα, και τον εφαρμοστικό νόμο, αύριο, στη Βουλή".



* Η ΝΙΚΗ: " Εγκλημα και Τιμωρία": Σύμφωνα με την εφημερίδα " ο εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει τριπλούς και τετραπλούς φόρους για τους ίδιους ανθρώπους με έκτακτες εισφορές σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Το Μεσοπρόθεσμο με την τρόικα να μη θέλει να πάρει ανάσα η Ελλάδα, τη συνταγή της ύφεσης και την αύξηση του χρέους για τα επόμενα χρόνια.



* Ο ΛΟΓΟΣ: "Βροντερό «όχι» σε δρόμους και πλατείες": Σύμφωνα με την εφημερίδα "από σοβαρά επεισόδια και βανδαλισμούς που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων αμαυρώθηκε η μεγαλειώδης συγκέντρωση στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ".



* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μεγάλη επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με τη σφραγίδα των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα, άρχισε από χτες η μεγάλη πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση και συνεχίζεται σήμερα δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας".



* ΤΑ ΝΕΑ: "Ψήφος εκτάκτου ανάγκης": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απόφαση ζωτικής σημασίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας καλείται να λάβει σήμερα η Βουλή, υπό την πίεση της Ευρώπης, που διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας είναι μονόδρομος για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας. Η σημερινή ψηφοφορία δοκιμάζει και τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας".


* City Press: "Μεταξύ χρεοκοπίας και λιτότητας": Η εφημερίδα επισημαίνει "σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο. Νέα σκληρή προειδοποίηση από τον επίτροπο Ολι Ρεν. Οι συγκρούσεις μεταξύ ακραίων στοιχείων και ΜΑΤ «καπέλωσαν» το κίνημα των «Αγανακτισμένων»".



* Metro "Ωρα μηδέν": Η εφημερίδα σημειώνει "σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος η ελληνική Βουλή. Νευρική κρίση στην ευρωζώνη, που προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος".


Θεσσαλονίκη


* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αγανακτισμένο μπλόκο στο Παπάφειο".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin