Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ο Λίβανος κατήγγειλε Κύπρο και Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη για παραβίαση της κυριαρχίας του

 

Για παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου κατήγγειλε Κύπρο και Ισραήλ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με επιστολή του, ο νέος Λιβάνιος υπουργός Εξωτερικών, Αντάν Μανσούρ.

Αιτία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, είναι η συμφωνία οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η συμφωνία που υπεγράφη πέρυσι μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου να οριοθετούν τα αμφιλεγόμενα θαλάσσια όρια του Ισραήλ, αποτελούν παραβίαση της κυριαρχίας και των οικονομικών συμφερόντων του Λιβάνου και απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή».

Το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Λιβάνιο υπουργό Εξωτερικών, διεξάγει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ανοικτή θάλασσα στη Μεσόγειο, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να παραβιάσουν τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Ο κ Μανσούρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα , ζήτησε από τον Μπαν Κι Μουν, «να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή κάθε σύγκρουσης που ενδέχεται να προκύψει ως αποτέλεσμα των υπεράκτιων δραστηριοτήτων του Ισραήλ».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου δεν αναφέρει ότι η Κύπρος και ο Λίβανος έχουν επίσημα υπογράψει τη δική τους συμφωνία που καθορίζει τα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, πολύ πριν τη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ και πως η εν λόγω συμφωνία -της οποίας η επικύρωση καθυστερεί στη Βουλή του Λιβάνου- είναι πλήρως σεβαστή και στη χαρτογράφηση και στη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin