Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η κρίση στέλνει τους νεόνυμφους στα Δημαρχεία

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Αλλαγές ακόμη και στα έθιμα του γάμου επιφέρει η οικονομική κρίση. Στην αναζήτηση τρόπων για να περιοριστούν τα έξοδα, τα ζευγάρια επιλέγουν κλειστούς ή πολιτικούς γάμους, κάθετες περικοπές στις λίστες των καλεσμένων, στα συνοδευτικά, όπως οι στολισμοί, αλλά και στα μενού των δεξιώσεων!

Οι αίθουσες των δημαρχείων κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των ζευγαριών που παίρνουν την απόφαση να παντρευτούν, καθώς το ένα τρίτο των γάμων είναι πολιτικοί. Τα μεγάλα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, η έλλειψη χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και η αύξηση του αριθμού των μεταναστών κάνουν εξαιρετικά δημοφιλή τη λύση του πολιτικού γάμου.

Φυσικά, η τάση αυτή δεν σχετίζεται τόσο με τα «πιστεύω» των νεόνυμφων, αλλά με το πορτοφόλι τους. Ο πολιτικός γάμος αυτός καθαυτός κοστίζει 50 ευρώ: από 15 ευρώ παράβολο ο κάθε σύζυγος συν τα έξοδα της δημοσίευσης.
Πτώση κατά 30% στις εκδηλώσεις γάμων που διοργανώνουν -σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου χειμώνα- διαπιστώνουν οι υπεύθυνοι χώρων που διατίθενται για γαμήλιες δεξιώσεις. «Τα πράγματα θα ήταν ίσως και χειρότερα, αν δε ρίχναμε κι άλλο τις τιμές. Επιπλέον, τα ζευγάρια δεν επιλέγουν τις έξτρα παροχές που προσφέραμε, όπως για παράδειγμα ειδικά εφέ και εκπλήξεις στη διάρκεια της δεξίωσης», επισημαίνει ιδιοκτήτης χώρου εκδηλώσεων .

Φθηνότερο μενού
«Ακόμη και εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν ανοιχτές γαμήλιες δεξιώσεις -αν και διαπιστώνουμε ότι ο μέσος όρος της λίστας των καλεσμένων έχει μειωθεί αισθητά- ζητούν να έχουν τις καλύτερες παροχές με λιγότερα χρήματα. Κάποιοι δεν έχουν αντίρρηση να μειωθεί η τιμή με την αφαίρεση πιάτων από τα προτεινόμενα μενού», συμπληρώνει υπεύθυνος αντίστοιχου χώρου.

Πέφτει ο τζίρος
Αισθητή είναι η μείωση του κύκλου εργασιών και σε εταιρίες που αναλαμβάνουν την οργάνωση γάμων. «Είναι επόμενο, όταν υπάρχει η αβεβαιότητα στους χώρους εργασίας και με το ενδεχόμενο περιορισμού του οικογενειακού προϋπολογισμού, οι περικοπές να αρχίζουν από αυτά που μπορούν να προσδίδουν ιδιαιτερότητα στην οργάνωση ενός γάμου, αλλά θεωρούνται »περιττά».

Για παράδειγμα, μας ζητούν οικονομικές λύσεις για το στολισμό της εκκλησίας στην οποία θα τελεστεί το μυστήριο ή ακόμη και να αποφύγουμε το στολισμό. Περιορισμένες είναι οι διακοσμητικές παρεμβάσεις μας στο χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, ενώ ζητούν οικονομικές προτάσεις στη διοργάνωση των βαπτίσεων. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν ένα όμορφο γάμο χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα», αναφέρει ιδιοκτήτρια εταιρίας οργάνωσης γάμων και προσθέτει ότι «το ποσό που θα ξοδέψει ο καθένας προσδιορίζεται ακριβώς από την »αντοχή» του πορτοφολιού του και γι' αυτό καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν κάνει μία έρευνα τιμών πριν αποφασίσουν».

Η αύξηση των πολιτικών γάμων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (πέρσι ήταν 4 στους 10) αναμένεται να συνεχιστεί και σε κάποιες περιοχές ο αριθμός τους να ξεπεράσει τον αντίστοιχο των θρησκευτικών.
Οι πολιτικοί προτιμούνται γιατί αποφεύγονται τα έξοδα στολισμού της εκκλησίας, τα νυφικά, τα παρανυφάκια, τα στέφανα κ.ο.κ
 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin