Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τα διεθνή Μέσα για τα χθεσινά επεισόδια

 
  Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών χθες στην Αθήνα βρέθηκαν στο επίκεντρο και των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα πραγματοποίησαν ζωντανές συνδέσεις μεταδίδοντας τις εικόνες μάχης από το κέντρο της Αθήνας.
«Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς που πετούσαν πέτρες στην Αθήνα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη 48ωρη γενική απεργία σε μια προσπάθεια να μη ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.


«Συγκρούσεις Αστυνομίας και διαδηλωτών με φόντο τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο στο ρεπορτάζ του φιλοξενεί φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN ανέφερε στο θέμα του για την Ελλάδα ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί παρατάχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα κλοιό ασφαλείας περιμετρικά του Κοινοβουλίου.

«Αυτή είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού. Τα πλάνα που ακολουθούν μιλάνε από μόνα τους», τόνισε ο ανταποκριτής του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera το οποίο πραγματοποίησε συνεχείς συνδέσεις.


Στην κεντρική σελίδα του βρετανικού Sky News βρέθηκαν τα χθεσινά επεισόδια. «Βία ξέσπασε στην Αθήνα την ίδια στιγμή που η διήμερη εθνική απεργία συνεχίζεται και οι συζητήσεις μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο εντείνονται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας» αναφέρει στο κείμενό του.


«Η Ελλάδα απεργεί κόντρα στη λιτότητα. Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών» γράφει η ιταλική La Stampa. «H Ελλάδα παραλύει, σε εξέλιξη η γενική απεργία» μεταδίδει στο δικτυακό τόπο του γαλλικού France 24.


Πρωτοσέλιδο άρθρο με λεπτομερείς αναφορές στις χθεσινές συγκρούσεις έχει και η ισπανική El Pais.


Οι μεγάλες διαδηλώσεις εν όψει της ψηφοφορίας είναι πρώτη είδηση στο δικτυακό τόπο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ενώ όλα τα μέσα τονίζουν τη σημασία της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin