Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Άδειασε τον Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος

 
 
Άδειασε τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο διάδοχός του στο  υπουργείο  Οικονομικών  Ευ. Βενιζέλος στον ΚΤΕ Οικονομικών  του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβε.

Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε ότι βρήκε μια κατάσταση «που προσπαθεί να συμμαζέψει», ενώ παράλληλα «κάρφωσε» τον προκάτοχό του για την άγνοια που εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. σχετικά με τις αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο, καθώς φαίνεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είχε συμφωνηθεί με την τρόικα!


Η «τρύπα» των 3,8 δις ευρώ στα έσοδα δεν έχει κλείσει πάντως και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πως θα  εξαλειφθεί.     
Ο νέος υπουργός Οικονομικών ανέφερε  στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι  προσανατολίζεται να  μειωθεί πάλι  το αφορλόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 8.000 ευρώ, εξαιρουμένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των συνταξιούχων.

Στην έκτακτη εισφορά θα μπει και νέος  συντελεστής  5% για τους βουλευτές και για  όσους ασκούν δημόσια διοίκηση, αλλά δεν  θα μπει τέλος  ακίνητης περιουσίας  στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό θα αυξηθεί κατά  5% ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αντί για την τελευταία απόφαση Παπακωνσταντίνου να διατηρηθεί ως έχει.  Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει όμως να δέχεται πιέσεις από την τρόικα και δεν  αποκλείεται να φτάσουμε κλιμακωτά τελικά στην εξοιμοίωση του φόρου θέρμανσης με τον φόρο κίνησης μέχρι το 2013.  
Παρά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΙΚ η  κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίσθηκε στο ΚΤΕ.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισημάνσεις:

Β. Παπανδρέου: Δεν βγαίνουν τα έσοδα και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα

Μακριπίδης: εάν πέσουμε έξω στα έδοδα και αναγκασθούμε να πάμε σε νέα μέτρα θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην αξιοπιστία μας

Αμοιρίδης: να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με το ΕΣΠΑ    

 πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin