Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

 
Οι διαπραγματεύσεις των μέτρων του μεσοπρόθεσμου με την τρόϊκα και οι συλλήψεις παραγόντων του ποδοσφαίρου για στημένα παιχνίδια, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
 * ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Αδειάζει» το Δημόσιο!..": Η εφημερίδα γράφει ότι "αδειάζει το Δημόσιο από περίπου 110.000 πλεονάζοντες υπαλλήλους οι οποίοι από φέτος και για τα επόμενα χρόνια θα καθίσουν στον «πάγκο» της εργασιακής εφεδρείας και για ένα διάστημα 6 έως 12 μηνών θα παίρνουν σπίτι τους το 60%-65% των αποδοχών τους". 


* ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εδιναν παράνομα συντάξεις σε 250.000 αλλοδαπούς": Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι για το απόσπασμα όσοι κρατικοί λειτουργοί- και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας- επέτρεψαν τη γιγάντωση του σκανδάλου των παράνομων συντάξεων που εξασφάλισε σε 250.000 αλλοδαπούς, κυρίως Βουλγάρους, Αλβανούς και Ρουμάνους, η φάμπρικα των απατεώνων που επιβάρυνε τον Ελληνα φορολογούμενο με δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων".



* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέτρα χωρίς έλεος": Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα απορρίπτει τα επικοινωνιακά τρικ του.. Μεσοπρόθεσμου Βενιζέλου. Συμπιέζονται κι άλλο οι προθεσμίες για την ψήφιση του φοροπακέτου-σοκ".



* ΕΘΝΟΣ: "Στη σέντρα «βαρόνοι» του στοιχήματος": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαίνοντες παράγοντες του ποδοσφαίρου συνελήφθησαν από την Αστυνομία για συμμετοχή στο στήσιμο παιχνιδιών. Οι «βαρόνοι» του στοιχήματος οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία ως εμπλεκόμενοι στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης".



* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτης Πέτρας Νεκτάριος: Κυβερνάει η Μασονία": Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Θα το πω και δεν ντρέπομαι... Κυβερνάει η Μασονία». Βόμβα - δήλωση από τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο σε κήρυγμά του από τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στο ομώνυμο νησί, απέναντι από την πόλη του Αγίου Νικολάου".



* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Αναταραχή στη Ν.Δ. από «ρουκέτα» του Κυρ. Μητσοτάκη": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«εάν δεν ψήφιζαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα τότε θα ήμουν εγώ ο 151ος βουλευτής που θα το ψήφιζε» δήλωσε".



* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αγώνας δρόμου Βερολίνου-Αθήνας": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μπροστά βγαίνει η Γερμανία στο σχέδιο αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, επιχειρώντας να πείσει τους επενδυτές να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πακέτο βοήθειας που θα χορηγηθεί στη χώρα μας".



* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συλλήψεις κορυφής για 41 στημένα ματς": Η εφημερίδα γράφει ότι "ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η ΕΛ.ΑΣ. με μια γιγαντιαία επιχείρηση, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, προχώρησε σε προσαγωγές και κατόπιν σε 9 συλλήψεις παραγόντων και ανθρώπων του ποδοσφαίρου για τα 41 «στημένα» παιχνίδια!".



* ΕΣΤΙΑ: "Υπάρχει ελπίς για την σωτηρία": Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκ πρώτης όψεως η κατάστασις της οικονομίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Παρ΄όλα αυτά, αν το πολιτικό μας σύστημα αποφασίση να αλλάξη τακτική, το σκηνικό μπορεί να ανατραπή".



* Η ΑΥΓΗ: "Η λιτότητα απειλεί την παγκόσμια οικονομία": Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τον πιο επίσημο τρόπο αμφισβητούνται πλέον οι πολιτικές λιτότητας που προωθούν διεθνώς το ΔΝΤ η Ε.Ε., και άλλοι παγκόσμιοι οργανισμοί, οι οποίοι με πρόσχημα το δημόσιο χρέος καταδικάζουν τις οικονομίες σε παρατεταμένη ύφεση και τις κοινωνίες σε απόγνωση".



* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μαύρη αγορά στις ουρές του ΙΚΑ": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη «β», κάποιοι εντός ή εκτός ΙΚΑ εκμεταλλεύονται τους σφαλισμένους και πωλούν τα χαρτάκια προτεραιότητας έναντι 3-5 ευρώ! Αυτό συμβαίνει γιατί στην πλειονότητα των υποκαταστημάτων έχει τεθεί πλαφόν για τον αριθμό των ασφαλισμένων που θα εξυπηρετούν καθημερινά, καθώς, όπως ισχυρίζονται, δεν έχουν προσωπικό!".



* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ολονύκτιο θρίλερ με την τρόικα": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιφυλάξεις διατυπώνει η τρόικα για τις αλλαγές, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που ζητεί η κυβέρνηση στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου. Ετσι, μέχρι αργά χθες τη νύχτα, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, δεν είχε ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, στην οποία συμμετέχουν και οι επικεφαλής της τρόικας, που έφτασαν εσπευσμένα στην Αθήνα".



* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "5 αλήθειες για την ελληνική κρίση": Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα είναι ψέματα. Θα πείτε, εσείς τώρα λέτε ό,τι σας βολεύει, δικαιολογίες για τα δεινά και άλλα τέτοια. Ομως, αν και κατά καιρούς όλα όσα θα παραθέσουμε τα έχουμε αναφέρει, σήμερα αποφασίσαμε να σας μεταφέρουμε τις απόψεις της Wall Street Journal, μιας εφημερίδας που ούτε ως φιλοκυβερνητική μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε καν ως... φιλελληνική. Περιέργως, όμως, αναφέρει 5 αλήθειες για την Ελλάδα".



* Ο ΛΟΓΟΣ: "Μέτρα - μαμούθ με ψήφο εξπρές!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, «κλειδώνουν» οι πίνακες του Μεσοπρόθεσμου, ο εφαρμοστικός του νόμος και το επικαιροποιημένο μνημόνιο".



* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καθολικό όχι με γενική απεργία στο φριχτό «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα": Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όλοι και όλες στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου. Κανένας να μην παγιδευτεί. Το «μεσοπρόθεσμο» της λαϊκής εξαθλίωσης δεν παίρνει βελτίωση. Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια, τα πάντα".



* ΤΑ ΝΕΑ: "Παζάρια ως το τέλος με τρόικα και ΠΑΣΟΚ": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με εξουσιοδότηση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέλαβε τα τελικά παζάρια για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας Βαγγέλης Βενιζέλος. Εχει να αντιμετωπίσει την καχυποψία της τρόικας, αλλά και τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα".



* Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Η παρανομία τώρα δικαιώνεται": Η εφημερίδα γράφει ότι "στην πλήρη κατεδάφιση του κράτους δικαίου, στην κατάργηση κάθε έννοιας ισονομίας, ισοπολιτείας αλλά και στην πλήρη διαγραφή του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, οδηγεί ο εφαρμοστικός νόμος για τα «δημόσια ακίνητα» και την «περαίωση» των αυθαιρέτων, που έχει συνταχθεί κατ΄εφαρμογή των προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου".



* City Press: "Ποδόσφαιρο. Επιχείρηση «κάθαρση»": Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ελληνική δικαιοσύνη και οι διωκτικές Αρχές αυτή τη φορά αποφάσισαν να «βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο»: από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε κολοσσιαία αστυνομική επιχείρηση, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη χθες το βράδυ και απέφερε τουλάχιστον 20 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων τα 10 συνελήφθησαν χθες και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα".



* Metro "Μέτρα «μαμούθ»: Η εφημερίδα γράφει ότι "σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, «κλειδώνουν» οι πίνακες του μεσοπρόθεσμου, ο εφαρμοστικός του νόμος και το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Θα προηγηθεί ενημέρωση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ".



Θεσσαλονίκη


* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κόμπος 3,8 δισ. ευρώ στο μεσοπρόθεσμο".

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin