Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon BBC: Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες βρήκαν το αντίδοτο για την κρίση


Την ώρα που η Ελλάδα παραλύει από τη 48ωρη απεργία διαμαρτυρίας κατά των επαχθών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το BBC παρουσίαζε, σε αισιόδοξο τόνο νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες εν μέσω κρίσης.

Σύμφωνα με την αναφορά του Malcolm Brabant, οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι οι επενδύσεις, κυρίως σε νέες ιδέες μπορούν να αποτελέσουν το αντίδοτο κατά της κρίσης και της ύφεσης. Στο ρεπορτάζ μιλούν ένας  μηχανικός που αποφάσισε να επενδύσει σε ένα αρτοποιείο, τρεις νέοι που δημιούργησαν ένα «επαναστατικό» ψηφιακό παιχνίδι, το μέλος μιας εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων, ενός κατασκευαστή μιας εφαρμογής για smartphone.


Ένας από τους τρεις δημιουργούς του ηλεκτρονικού παιχνιδιού που τόνισε ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν ελπίδα και τη δίνουν με τη σειρά τους στους άλλους, παρά την άσχημη κατάσταση. Μία κοπέλα, που εργάζεται σε διαδικτυακό κατάστημα ρούχων και αξεσουάρ τόνισε ότι η καινοτομία δίνει ιδιαίτερα αισιόδοξη πνοή, αφού «παρουσιάζεις πράγματα που δεν υπήρχαν πριν», όπως και ο δημιουργός μιας εφαρμογής για ταξί (taxibeat), η οποία βοηθάει ουσιαστικά επιβάτες και επαγγελματίες οδηγούς.

Ριψοκίνδυνοι ή όχι, οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες πάντως το έχουν «πιάσει» το νόημα: Αντίδοτο στην κρίση είναι οι επενδύσεις (ανάπτυξη) και όχι η λιτότητα....



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin