Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ηλεκτρονικό Εγκλημα: Αποτράπηκαν 67 αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ


Εξήντα επτά αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους αυτές σε συνομιλίες τους στο διαδίκτυο, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα.


Πρόκειται για άτομα από 13 έως 48 ετών, κάποια από τα οποία (κυρίως ανήλικοι) είχαν πάρει χάπια αμέσως μετά την εκδήλωση της πρόθεσης τους στο διαδίκτυο, αλλά σώθηκαν χάρις στο γεγονός ότι εντοπίστηκαν γρήγορα από τους «χάκερς» της ΕΛΑΣ.

Εντυπωσιακό είναι ότι για κάποιους άλλους ανήλικους, αλλά και ενήλικες, κίνητρο αυτοκτονίας αποτελούσαν τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, επειδή παραβίαζαν τους κανόνες των παιχνιδιών, τους απέβαλε για κάποιες ώρες ο κεντρικός διαχειριστής, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ «τραγικό» γι' αυτούς και δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των επίδοξων αυτοχείρων, έπαιξαν άλλοι χρήστες του ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, οι οποίοι εντόπισαν τα απελπισμένα μηνύματα και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε ότι αφορά τον ιερέα, προ δεκαημέρου το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελία από το συγκεκριμένο άτομο, που δήλωσε ότι κατά την στιγμή της διαδικτυακής εξομολόγησης, μέσω προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων (skype), ο εξομολογούμενος εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας, λόγω διαφόρων προσωπικών προβλημάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την ψηφιακή διερεύνηση.

Για κάθε περίπτωση, από τη Δίωξη συντάχτηκαν δικογραφίες και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ενώ με τη συνδρομή ψυχολόγων αντιμετωπίστηκαν τα περιστατικά των χρηστών του διαδικτύου, που έστελναν τα μηνύματα απόγνωσης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin