Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μακιγιάζ και περιβάλλον

 
Ένα καλό μακιγιάζ δεν πρέπει να είναι ταιριαστό μόνο με τον τύπο, αλλά επίσης και με το περιβάλλον. Η εποχή, η ώρα, ο τόπος, τα ρούχα… η συντροφιά προσδιορίζουν την εμφάνισή σας.
Κατά την εποχή
Οι καλές μέρες απαιτούν ένα συνηθισμένο μακιγιάζ και την εγκατάλειψη κάθε επιτηδεύσεως που δεν ταιριάζει στον ήλιο ή στην ύπαιθρο. Το ζωηρό φως προκαλεί χρώματα δροσερά και χαρούμενα. Τα χρώματα των λουλουδιών, των αγρών ταιριάζουν περισσότερο. Κατά την άνοιξη βάλετε χρώματα κερασόχρωμα, κυκλάμινου, γκρενά, βαθιά κόκκινα. Τα τότε πρέπει να λάμπουν σαν παπαρούνες. Διαλέξτε το ζωηρό κόκκινο του γερανιού, το κοραλλένιο. 


Κατά την ώρα
Το κόκκινο μεταβάλλεται στο τεχνητό φως, οι χρωματισμοί παστέλ γίνονται ανούσιοι και τα διακριτικά μακιγιάζ σε χρώματα άχροα.
Κατά τον τόπο
Προσαρμόστε, επίσης, το πρόσωπό σας στον τόπο που θα πάτε. Για περίπατο, πεζοπορία, σπορ και για την αγορά: μια κρέμα άχρωμη, λίγη πούδρα, ρουζ στα χείλη, ακριβώς ό,τι πρέπει για να προστατευθεί το χρώμα σας, δίνοντάς σας έναν αέρα επιμέλειας. Για το γραφείο, ένα μακιγιάζ διακριτικό, εύκολο να «συμφωνήσει» με την τρέχουσα ημέρα.
Στην εξοχή ή στην ανάπαυση
Προστατευτική κρέμα ή καλλωπιστική κρέμα ημέρας και κραγιόν στα χείλη. Για το τσάι, το γεύμα, για μια βραδιά στο θέατρο, ένα διαφορετικό, πιο βαρύ μακιγιάζ.
Κατά την ενδυμασία
  • Εάν φοράτε ένα φόρεμα κόκκινο ή αξεσουάρ, π.χ. εσάρπα, κοσμήματα, κολιέ ή μπρασελέ από κοραλλί, το μακιγιάζ σας πρέπει να εναρμονίζεται με αυτά τα χρώματα των αξεσουάρ σας.
  • Με μαύρα, μην χρησιμοποιήσετε πολύ σκιερά ρουζ γιατί φαίνονται θλιμμένα.
  • Το άσπρο, το κίτρινο, το πορτοκαλί, ζητούν τόνους φωτεινούς.
  • Το μπλε και το πράσινο, αντίθετα, πηγαίνουν ασορτί με οτιδήποτε χρώμα.
Δουλεύοντας καλά το μακιγιάζ πρέπει να αισθανόμαστε ότι είμαστε ζωγράφοι και διαλέγουμε για το κάθε πρόσωπο τα κατάλληλα χρώματα, όπως ο ζωγράφος διαλέγει τα χρώματα για κάθε πίνακά του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin