Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μελιτζάνες Σαντορίνης με μοτσαρέλα

μελιτζάνες μοτσαρέλα τυρί 
Υλικά (για 4 άτομα)  
4 μελιτζάνες Σαντορίνης μέτριες
350 γρ. μοτσαρέλα, σε ροδέλες
100 γρ. σκληρή μοτσαρέλα, τριμμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
800 γρ. ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι μαύρο  φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το βασιλικό, το μαιντανό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1,2 εκ. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα ταψί, καλύπτουμε τη στρώση της σάλτσας με μελιτζάνες δημιουργώντας έτσι μία δεύτερη στρώση και συνεχίζουμε με τις ροδέλες της μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά (θα βγουν περίπου 3-4 στρώσεις). Απλώνουμε πάνω από την τελευταία στρώση την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow by Email

Follow my blog with bloglovin