Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επίθεση hackers στο χρηματιστήριο NASDAQ

nasdaq red Επίθεση hackers στο χρηματιστήριο NASDAQ 
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας NASDAQ ΟΜΧ πράκτορες του FBI ερευνούν πρόσφατη επίθεση hacking που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα του χρηματιστηρίου NASDAQ, χωρίς όμως να υπάρχουν επιπτώσεις στις εμπορικές συναλλαγές καθώς δεν έγινε ολική παραβίαση των συστημάτων.


Ορισμένα ύποπτα αρχεία εντοπίστηκαν σε μία διαδικτυακή εφαρμογή «Directors Desk», η οποία στην ουσία εξυπηρετεί περίπου 10.000 διευθυντές και αντιπροσωπεύει πάνω από <…>
230 οργανισμούς και 500 επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι τα ύποπτα αρχεία που περιείχαν κακόβουλο λογισμικό απομακρύνθηκαν και δεν είχαν επηρεάσει τα συστήματα και δεν είχαν κλαπεί στοιχεία πελατών, τουλάχιστον όχι ακόμα, από ότι δείχνουν οι έρευνες.

Το αμερικάνικο δικαστήριο είχε ζητήσει από την NASDAQ ΟΜΧ να μην δημοσιοποιήσει ακόμη το περιστατικό ούτε στους πελάτες της, τουλάχιστον μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Ένα άρθρο όμως στην Wall Street Journal, ανάγκασε την εταιρεία να στείλει το δελτίο τύπου.
Είναι χαρακτηριστικό των ημερών μας μεγάλοι οργανισμοί και χρηματιστήρια να γίνονται στόχοι hackers, αλλά παρόλα αυτά συνήθως οι επιπτώσεις είναι μικρές και αντιμετωπίζονται. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την μεγάλη παραβίαση που πραγματοποιήθηκε στο ρώσικο χρηματιστήριο το 2006, όπου τα συστήματα έκλεισαν στην πραγματικότητα και κατέρρευσε το εμπορικό σύστημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin