Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Toyota ετοιμάζει μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου


Στη μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για υβριδικά οχήματα θα προχωρήσει το φθινόπωρο η Toyota, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
 
Η παραγωγή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της στην επαρχία Aichi και στο εργοστάσιο που λειτουργεί μαζί με την Panasonic στην επαρχία Shizuoka στην Ιαπωνία.
Μέχρι στιγμής η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει την είδηση.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα παράγουν τα δυο εργοστάσια υπολογίζεται ότι θα τροφοδοτούν περίπου 1.000 υβριδικά οχήματα ετησίως.

Η Toyota αναμένεται να διοχετεύσει αυτά τα οχήματα στις αγορές της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ στις αρχές του 2012.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες για τα οικολογικά οχήματα, ωστόσο το κόστος τους είναι ακόμα υψηλό.

Οι Ιαπωνικές εταιρείες, με πρώτη την Panasonic, ανταγωνίζονται έντονα τις Κορεατικές, όπως η LG Chem και η Samsung SDI, για να κερδίσουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, υβριδικά, ηλεκτρικά οχήματα και άλλα προϊόντα.

πηγή : econews

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin