Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η Sony κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής CD

Η Sony κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής CD, καταραμένα downloads

Η ψηφιακή εποχή και το οικονομικό κλίμα δεν σηκώνουν καθυστερήσεις και για αυτό η Sony θα κλείσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία.


Στο τέλος Μαρτίου 2011 το εργοστάσιο, με δυνατότητα παραγωγής 18 εκατομμυρίων CDs τον μήνα και με ιστορία 50 ετών, θα λειτουργήσει για τελευταία φορά. Περίπου 300 εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν την δουλειά τους ενώ την ίδια ώρα ένα κομμάτι μουσικής ιστορίας που ξεκίνησε το 1960 με την παραγωγή δίσκων βινύλιου και προχώρησε στην κατασκευή CDs στα τέλη της δεκαετίας του ’80 θα χαθεί για πάντα. Οι πωλήσεις CDs έχουν μειωθεί σημαντικά και μόνο το πρώτο μισό του 2009 κατέγραφαν πτώση 18% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν ενώ αντίθετα οι πωλήσεις LP δίσκων βινύλιου αυξήθηκαν σε 2.5 εκατομμύρια albums το 2009 από 1.88 εκατομμύρια το 2008.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να αγοράζει CD μουσικής ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέρα από ειδικές εφαρμογές backup. Όλα πλέον είναι ψηφιακά και όσο η πρόσβαση στο internet γίνεται ταχύτερη και πιο φθηνή, τα φυσικά αποθηκευτικά μέσα μεταφοράς δεδομένων θα φθίνουν, ιδιαίτερα όσα έχουν μηχανικά μέρη.

πηγή : pestaola

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin