Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Οι New York Times ετοιμάζουν ιστοσελίδα τύπου «wikileaks»;

Οι New York Times εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός συστήματος που θα επιτρέπει σε ανώνυμους «leakers» να υποβάλουν εμπιστευτικά αρχεία απευθείας στην εφημερίδα. Μήπως σας θυμίζει κάτι;


Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα ο υπεύθυνος σύνταξης της NYT, Bill Keller ανέφερε ότι θα μπορούσε να είναι παρόμοιο με το Al Jazeera‘s Transparency Unit, ένα σύστημα που ξεκίνησε φέτος και κρυπτογραφεί αρχεία που υποβάλουν ανώνυμοι leakers.
«Μια μικρή ομάδα με την βοήθεια των υπολογιστών και με τη συμβολή της ερευνητικής μονάδας και του νομικού τμήματος, έχει συζητήσει εναλλακτικές λύσεις για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα έχουν πρόσβαση πιστοποιημένοι χρήστες» ανέφερε ο κ. Keller στο Yahoo.

Ένα τέτοιο σύστημα δημοσιοποίησης εμπιστευτικών πληροφοριών είναι η απάντηση στην άνοδο του WikiLeaks. Οι New York Times έχουν συνεργαστεί με τη μυστική οργάνωση και τον ιδρυτή της, Julian Assange για τη συγγραφή των εγγράφων «Τhe Afghan Diaries», «Iraq War documents» και «Diplomatic cables».

Είναι αυτή η αρχή μιας νέας μόδας; Θα δημιουργήσουν και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία τη δική τους ιστοσελίδα «wikileaks»; Οι «leakers» θα συνεχίσουν να επιλέγουν το Wikileaks ή θα στραφούν στα καθιερωμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως η New York Times;
Θα το μάθουμε σύντομα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin