Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon H γηραιότερη γάτα στον κόσμο


Η Λούσι ζει στην Βρετανία και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά τη συμπλήρωση των 39ων γενεθλίων της! Σύμφωνα με την Daily Mail, η Λούσι γεννήθηκε στην οδό Τόμας στο Λιανέλι της Νότιας Ουαλίας.
 
Ή κάποιος γελάει εις βάρος μας κάτω από τα μουστάκια του ή αν είναι αλήθεια, η Λούσι γεννήθηκε το 1972 και αν ζούσε στην Ελλάδα θα είχε ζήσει...

 
το Πολυτεχνείο, έστω μέσα από το ραδιόφωνο. Ειδικοί στις γάτες λένε ότι η ηλικία της Λούσι αντιστοιχεί σε 172 ανθρώπινα χρόνια! Και δεδομένου ότι οι γάτες ζουν περίπου 15 χρόνια κατά μέσον όρο, σημαίνει ότι η Λούσι έχει φτάσει το διπλάσιο και συνεχίζει ακάθεκτη. Η Λούσι είναι πάντοτε σε τέλεια φυσική κατάσταση, είναι λίγο κουφή αλλά συνεχίζει να πιάνει ποντίκια στον κήπο. 


Ο 63χρονος ιδιοκτήτης της Μπιλ Τόμας, κληρονόμησε τη Λούσι όταν η νονά της γυναίκας του Μαρία Λιούις πέθανε το 1999. «Ξέραμε ότι είναι μεγάλη αλλά όχι τόσο μεγάλη» λένε οι ιδιοκτήτες της. Μια θεία τους τη θυμάται γατάκι να παίζει στο μαγαζί της παλιάς κυρίας της στις αρχές της δεκαετίας του 70. 

Σε μια επίσκεψή της στον κτηνίατρο επιβεβαιώθηκε ότι είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά ο γιατρός δεν μπορούσε να προσδιορίσει πόσο. Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη ηλικία γάτας στον κόσμο ήταν αυτή της Κρέμ Παφ από το Τέξας των ΗΠΑ, η οποία έζησε για 38 χρόνια και τρεις ημέρες. Ένας εκπρόσωπος του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα καταχώριση για την πιο ηλικιωμένη γάτα στον κόσμο.


πηγή : grizosgatos



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin